Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to tylko tyle, cztery tygodnie
nie po drodze w dorosłość.
spośród wszystkich ulic wybrałam,
czekam, bo tego nam potrzeba.
tych kilku lat, nim znajdziesz

mnie, w niemodnej sukience made in china
z zeszłozimowymi rumieńcami, gdy
minus dziesięć, a w domu ciepłe skarpety
mikołajkowe z uśmiechem

o jedną przecznicę za daleko.

Opublikowano

nie trzeba prosić, jak ktoś będzie chciał coś zauważyć to zrobi to sam z siebie. do wiersza jeszcze wróce, jak będe w lepszym nastroju, zeby krytyka czy pochwała bardziej konstruktywna była.

Opublikowano

ładny i smuty. może ta sukienka akurat będzie ładna i kolorowa, a rumieńce się nie starzeją, zawsze są tak samo kolorowe i ciepłe skarpety w mroźny dzień to jak znalazł, tym bardziej ze się uśmiechają :) no i ta przecznica to jeszcze nie aż tak daleko :)

Opublikowano

Martusiu,
podzielam zdanie poprzedników odnośnie do "made in china"
- uszczegółowienie- myślę - zbyteczne, choć może oznaczać że sukienka z bawełny
ale nie zawsze tak jest:))
Natomiast jako pospolity czytacz odbieram treść sympatycznie,
a żywiąc wyjątkowy sentyment
do tych co to pod umówionym j/J/aworem mniemam
iż TEN już Cię znalazł o jedną przecznicę za ... blisko.
Pozdrawiam najserdeczniej

PS. Dlaczego Księga Gości nieczynna
nie mogłem wpisać reminiscencji porekonesansowych:((

Opublikowano

hmmm :-))) czy My się znamy ? przypadkiem ? czy tylko ze stronki tyle o mnie wiesz? hehe, dziękuję za przesympatyczny komentarz :-))

PS. księga gości nie działa, bo mi jakieś viagry reklamowali, to musiałam wyłączyć, też żałuję ogromnie :-((

pozdrawiam cieplutko ;*

Opublikowano

że się wszystko rozminęło jednak dzie wuszko, a w wierszu nie było tyle nadziejanie co jakieś takie wspomnienia, miłe mikołajkowe chwile itd. :-)

dziękuję za przeczytanie i komentarz i za to że jesteś prawie pod każdym moim wierszem :)

serrdeczności :*

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @violetta Viola, jaki szok? :) Tak zawsze było :) Chyba wszystkich moich wierszyków nie czytałaś ;)  
    • @piąteprzezdziesiąte - po prostu należy stosować się do jakichś, przez stulecia ustalonych zasad, a nie iść na skróty, sądząc że tak też można :-(((
    • @Łukasz Jasiński  ciekawe, jednak nie za bardzo wierzę w "takie" rzeczy odnośnie Słowian pamiętając, że Kościół przez setki lat robił wszystko, aby ośmieszyć i zohydzić nam wierzenia naszych przodków, co byśmy uznawali jedynie Kościół,  jego nauki i zwierzchnictwo. Mi np. jeszcze w szkole mówiono, że Słowianie mieli taki barbarzyński zwyczaj - wraz ze zmarłym mężem palono na stosie żonę - żywą, oczywiście. Nie wiem, czy to prawda, może, choć szczerze w to wątpię. Szkoda natomiast, że nikt nie mówi nam -  Kościół i nie tylko, to ukrywa -  że biblijnemu Bogu składano kiedyś w ofierze dzieci, czego echa do dzisiaj przetrwały w ocenzurowanej Biblii chociażby. Abraham i jego syn Izaak, Jefte i jego córka, którą złożył w ofierze biblijnemu Bogu. Nikt nie protestował, szokiem wielkim to nie było dla nikogo - zabicie przez Jeftego własnej córki i spalenie jej dla Boga - bo takie rzeczy robiono i ludzie zwyczajnie byli do tego przyzwyczajeni. Do takich, składanych biblijnemu Bogu, ofiar.  A wie pan, panie Łukaszu, co teraz przyszło mi do głowy? A jeżeli ortodoksi nadal dzisiaj to robią...? Składają takie ofiary? I tutaj przerwę może swoje dywagacje, bo mogłabym napisać o kilka słów za dużo.    Agnieszka - Jagna, Jagusia. ;) 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Czarne SłońceTakie po prostu od serca proste pytania.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Poezja to życieCzyżby Bóg umarł, a z nim Nadzieja? Powiem tak, to nie szyderstwo skierowane do Boga, jakby nie było stworzyciele zawsze zasługują na dozę szacunku, zwłaszcza, gdy stowrzenie jest bliskie perfekcji. Czytałem kiedyś, że bogowie też nie są nieśmiertelni, żyją długo, bardzo długo, ale nie wiecznie. Wszechświat jest wieczny, tak myślę, gdyż pojąć to wszystko ludzki umysł nie potrafi.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...