JACEK KAWECKI Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Nie dla mnie ten XXI wiek Nie pierwszy on i nie ostatni Choć twórczy i kreatywny Pod znakiem stoi zapytania Nie sugerujmy się techniką Lecz myślą swych zachowań I bierzmy garściami zaciekle daty Nie wojen lecz narodzin Niech będzie przestrogą nasza niemoc Wobec podłości i śmierci Gdyż wiek przed nami się rodzi Nienaturalny i sztuczny Nie dla mnie ten XXI wiek Nie pierwszy on i nie ostatni Choć twórczy i kreatywny Pod znakiem stoi zapytania
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 wiek przed nami się rodzi - to zabieram, nie ma bata, inspiruje! :) Cóż ponad to? Tekst niezgorszy choćby dlatego, że widać refleksję, która za nim stoi. Pod względem środków poetyckich - skromny, niemal kwadratowy, no ale powiedzmy, że nadrabia treścią:) ps. Jacku, sugerowałbym jednak zrezygnowanie z powtarzania pierwszej strofki na końcu. Jeśli chcesz tam coś mieć jeszcze, to albo zmień ją trochę, albo wyrzuć i wstaw nową. Pzdr!
JACEK KAWECKI Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 dziękuję a komentarz jednak chyba zmienię tą ostatnią zwrotkę jeszcze się zastanowię pozdrawiam
JACEK KAWECKI Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 a może tak: Nie dla mnie ten XXI wiek Nie pierwszy on i nie ostatni Choć twórczy i kreatywny Pod znakiem stoi zapytania Nie sugerujmy się techniką Lecz myślą swych zachowań I bierzmy garściami zaciekle daty Nie wojen lecz narodzin Niech będzie przestrogą nasza niemoc Wobec podłości i śmierci Gdyż wiek przed nami się rodzi Nienaturalny i sztuczny Rozbudźcie w sobie prapamięć Maską proroczą osłońcie twarz Ubierzcie ten wiek na obraz swój A ja zaczekam następne sto lat
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Wybacz, ale nie jestem przekonany. Oczywiście to twój wiersz, ale ja bym poprzestał na trzech strofkach, tym bardziej, że ta trzecia kończy się dość fajnie, niepokojąco, ale mądrze. Pzdr!
DNA Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Wiersz odebrałam bardzo pozytywnie. Trafne przymyślenia w zgrabnej formie. Powiem więcej: to najlepszy wiersz, jaki dziś przeczytałam. Pozdrawiam DNA
Confiteor Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 to chyba najgorszy twór jaki czytałem na tym forum. no sory za bezpośredniość ale tu nie ma co czytać i interpretować. pozdr.
JACEK KAWECKI Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Bartoszu dziękuję za komentarze jeszcze pomyślę DNA dziękuję za dobre słowo :) Confiteor OK o gustach się nie komentuje ale dzięki za wgląd i szczerość
Rekomendowane odpowiedzi