Anna_Keller Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 był anioł białoskrzydły ulotny dym przyniósł radość cmentarnym alejom był anioł złotowłosy świetlisty pył przyniósł uśmiech zapłakanej twarzy był anioł pięknooki cudowny blask rozświetlił myśli czernią opętane był anioł kiedy to było...? 07.04.2003r.
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kiedy?? Jest zawsze Wiara nadzieja miłość Dla mnie bomba Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wyliczanka aniołów trochę mnie znurzyła - ale pewnie taka forma a nie inna pasuje do tego "paciorkowca" - myślę, że opisywanie roli aniołów w życiu ludzi prowadzi do ślepej uliczki - zresztą właśnie tak się kończy ten wiersz - nie wiem - ale jakoś mi ten wiersz nie pasuje - jest zbyt anielski pozdr. W_A_R ps. nie gniewaj się że tak go okrzyczałem - w każdej zwrotce jest wyraz "był" ..... a gdzie "jest" teraz ..
Adam_Miks Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 widziałem anioła z tego wiersza na Powązkach... "Był" niepotrzebne słowo
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 anioły były- masz rację - teraz przeistoczyły się w demony... "upadłe anioły upadli ludzie blądzą w czasoprzestrzni zawieszeni w próżni jak mucha zamknięta w bursztynie przeminą lata zaponą inni ona nadal cicho brzęczy w zastygłej maglinie zachwycając kolorytem i formą" pozdrawiam anka
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ach te anioły... :) Początek super, ale rozwinięcie i koniec - nie za bardzo :( "zapłakanej twarzy" - to brzmi zbyt surowo, tak jak dźwięk puzonu wśród fletów. Niepotrzebnie wydłuża czytanie i chwieje rytm. "czernią opętane" - to samo. Nie chcę się czepiać, ale powinnaś bardziej wyczuć jak się płynie w tym wierszu, ale Ty usypałaś mieliznę, i cały urok pryska, za każdym razem, gdy znowu przeczytam. Ale mimo to jest ładny (szczególnie początek). Użyłaś trafnych słów i bardzo mnie ucieszyłaś tym, że tytuł zgadza się z treścią (ostatnio widziałem dużo wierszy w tytule "anioł", a w treści jakieś krzesło, lub inny podmiot, hmm... - to trochę żenujące :)). Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi