Espena_Sway Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Rozmyte pasy po raz pierwszy. Dziwnie się przechodzi, kiedy twoją twarz mam przed oczami, zielone światło potęguje wspomnienia. Pozostając w trybie random, wyciągam następny krążek. Najlepiej z kolorową okładką i nadrukiem The Autumn Leaves. A bzy przekwitły i poczerniały. Znowu gnamy dalej, w przybliżeniu - czas i miejsce - nieokreślone.
Espena_Sway Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 witajcie :) wiersz był już wcześniej publikowany na forum http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=42217, jednak w innej formie. postanowiłam przeprowadzić remont, ponieważ praktycznie każda zwrotka była w innym stylu. pierwsza abstrakcyjna, druga realistyczna, a koniec refleksyjny. ostatecznie nadałam całości charakter nostalgiczno - refleksyjny Espena Sway
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Stwierdzam z przykrością, że pierwsza wersja była lepsza :). Pozdrawiam serdecznie, Kaspar.
Espena_Sway Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za szczerość. pomimo wszystko, przyznaj, że brakowało jej spójności, dlatego też powstała ta wersja serdeczności Espena Sway :)
Olesia Apropos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Dziwnie się przechodzi, kiedy twoją twarz mam przed oczami, a zielone światło potęguje wspomnienia. - bez "a" mniam:)w przybliżeniu - czas i miejsce - nieokreślone - mniam a tak poza tym - zabieram:) pozdrawiam/olena
Ewa_Kos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ja już zabrałam; śledzę losy tego wiersza i zawsze coś nowego zwraca moja uwagę.Chyba masz rację co do spójności ale pierwsza wersja aż taka zła nie była - dla mnie nic straconego mam obie. Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Espena_Sway Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Olesiu, cieszy taki komentarz. a już myknęło ;) dobrze wiedzieć, że zabierasz serdeczności Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo, takie słowa dodają otuchy. wiem, że pierwsza wersja nie była taka zła /po ilości pozytywów/, ale w miarę jak się rozwijam, muszę tworzyć całościowo :) zdrówka Espena Sway :)
Pan_Fei Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałem poprzednią wersje i ta, rzeczywiście lepsza. Całość składna, stonowana i z polotem- pierwsza klasa. Serdecznie Fei
Espena_Sway Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałem poprzednią wersje i ta, rzeczywiście lepsza. Całość składna, stonowana i z polotem- pierwsza klasa. Serdecznie Fei Fei, nie spodziewałam się od Ciebie takiego komentarza ;) ale tym bardziej, jest mi przyjemnie serdeczności Espena Sway :)
Pan_Fei Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem aż tak nieprzyjemny? ;) Jeśli tekst jest dobry- potrafię go docenić Serdecznie Fei
Beenie M Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Pierwsza wersja, na szczęście, żyje swoim życiem i myślę, że w zestawieniu z drugą, wcale gorzej nie wypada, ale to Ty Espeno, tutaj rządzisz. Pozdrawiam serdecznie
Espena_Sway Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem aż tak nieprzyjemny? ;) Jeśli tekst jest dobry- potrafię go docenić Serdecznie Fei nie chodzi o nieprzyjemność, myślę, że jesteś sympatycznym facetem :P ale zdążyłam zauważyć, że wybrednym :) zdrówka Espena :)
Espena_Sway Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może nie gorzej, ale zupełnie indywidualnie. każda zwrotka żyła odrębnie i była nieumiejętnie połączona z następną serdeczności Espena Sway :)
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 jakos nie przekonuje mnie, nie czytalem pierwotnej wersji, ale ten wiersz nie dociera, sa momenty. moze jednak zobacze pierwszy:) Pozdrowki :)
Tali Maciej Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 mam pytanie co to za zespół "The Autumn Leaves"??? bo się nie spotkałem
Espena_Sway Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, musisz przeczytać obie wersje ;) wiersz zupełnie inny od poprzedniego, ma wiele wspólnego z 'bez raportu doręczenia', być może na pierwszy rzut oka tego nie widać, ale zapewniam serdeczności Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to piosenka zespołu ATB :)
M._Krzywak Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Nie ma co owijac w bawełne - części drugie zawsze słabiej wychodzą, a w porównaniu - czy łączeniu z z lepsiejszym pierwowzorem - bledną. Co tutaj mnie zawodzi - druga strofa. Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale, rozumiem. ale mam pytanie, czy chodziło Ci o drugą wersję tego wiersza, że blednie czy o kontynuację 'bez raportu doręczenia' :> serdeczności Espena Sway :)
Rekomendowane odpowiedzi