pathe Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 w uporządkowanym pokoju na zaśnieżonej ścianie wisi obraz pejzaż dzikich fal jęzorów ogrom przelewajacy się w prostokątnych dębowych ramach kobieta siedzi w fotelu. oczy w dłoniach, robi na drutach
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 bardzo fajny tytul, ale tresc ciezkawa, patetyczna. Pozdrowki
pathe Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. patetyzm?a fuj zwariowałeś;p
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. patetyzm?a fuj zwariowałeś;p moze zle sie wyrazilem, ale pejzaż zbuntowanego morza ogrom - to taki wzniosle;)
pathe Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. patetyzm?a fuj zwariowałeś;p moze zle sie wyrazilem, ale pejzaż zbuntowanego morza ogrom - to taki wzniosle;) chciałam prosto jak sztachetą albo sztahetą;)
pathe Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 no i co kyo? lepiej? oceń obiektywnym okiem bo mi bardziej tamta wersja
M._Krzywak Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A mnie sie podoba :) A tak na marginesie - właśnie tę "języki fal" to jest metafora (a piszę to dlatego, bo ostatnio wszelakie niezrozumiałe połączenie słów brane jest za metafore). Oczywiście jest to prosta metafora porównaniowa - parę przykładów - "dzwon spódnicy", "fale zbóż" - ale jest ! Kyo - to oczywiście nie jest zanegowanie Twojej wypowiedzi, tylko akurat dośc wyraźny przykład metafory. Oczywiście do rodziny należą patetyczne metafory typu - "płomień miłości" (brrrrr). Pozdrawiam.
pathe Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 dzięki Michale:) płomiennie pozdrawiam i mrugam oczkami jak gwiazdy;)
marek dunat Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 niezbyt często zdarz mi sie zgadzać z panem Krzywakiem , ale tu w zupełności się zgodzę . Wiersz jest nieźle zapisany .
Lady_Supay Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Dziwnie mi brzmi "zaśnieżona ściana", "pejzaż fal", no i wg mnie zbędna inwersja "jęzorów ogrom". Najbardziej (chyba tylko) podobają mi się 2 ostatnie wersy. ;) Serdecznie.
Lady_Supay Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Dziwnie mi brzmi "zaśnieżona ściana", "pejzaż fal", no i wg mnie zbędna inwersja "jęzorów ogrom". Najbardziej (chyba tylko) podobają mi się 2 ostatnie wersy. ;) No i tytuł świetny. Serdecznie.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Mistrzowska zabawa słowami (zaśnieżona ściana, drewniana rama w kontekście drwala, oczy w dłoniach), szkoda tylko, że np. te oczy w dłoniach są nieco nieprecyzyjne w drugim znaczeniu (jak można zakrywać twarz dłońmi, kiedy się robi na drutach?) Ale można się wszystkiego domyślić i sobie dopowiedzieć:) Bardzo ekspresyjne 3 środkowe wersy, bardzo plastyczne, patos? - raczej monumentalne malarstwo. Pathe - to była przyjemność. Pzdr!:)
pathe Opublikowano 22 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można mieć też oczy utkwione w dłoniach
pathe Opublikowano 22 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie zgadzam się- inwersja jest z przeżutnią
Rekomendowane odpowiedzi