Michał Pajek Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ludzie z mosiądzu podróżują w karetach, A świat ucieka im za szybą jak żart braci Lumiere... Ludzie z mosiądzu nic nie mówią, bo nie muszą. Zawsze znajdują dobrą drogę. A my, srebrni - tacy niezwyczajni w autobusie węgierskim bez biletu w przyszłośc, tylko z nadzieją.
Michał Pajek Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 W sumie tak czytam i myślę.... Może to i racja ;-) Dzięki za pomoc i komentarz.
Olesia Apropos Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja racja:))
allena Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja racja:)) potrójna :) A.
Ania_Kos Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 No, ładnie:) Mi się podoba. "bez biletu w przyszłośc, tylko z nadzieją." Ładne. Pozdrawiam!:)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ech, szkoda, że mi 9 wers jak z Maryli Rodowicz brzmi. Dwie pierwsze strofki b. ciekawe, niebanalne, z duchem, ostatnia przecież też, ale ta Maryla... ;) Daję sporego plusa z niewielkim minusem:) Pzdr!
Anna Maria K. Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Mam identyczne skojarzenia z Marylą i to trochę razi! Może by tak go trochę odłatwopalnić i będzie całkiem całkiem ;) pzdr.
Michał Pajek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale jaja! Możecie mi wierzyc albo nie, ale nie sciągnąłem tego z popularnej bądź co bądź piosenki, tylko sam z siebie tak napisałem. Skojarzenie jest zabójcze, jeśli się weźmie pod uwagę całą tę chałturę. Z drugiej jednak strony Rodowicz to Osiecka, a to zmienia postac rzeczy. Pomyślimy nad ostateczną wersją i dzięki wielkie za wszelkie komentarze.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Tak na ucho mogę ci się zwierzyć, że nawet lubię, gdy ta piosenka leci w radiu... :) Ale tu jest forum poetyckie (jak mówią;) i ten, tego... sam wiesz:) Pzdr., powodzenie - wystarczy zmienić jedno słowo:)
zak stanisława Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ikarus- jeżdziło sie kiedyś, bilet w zęby, torba pod pachą i szalony bieg za ogonem uciekającego, uff, ludzie z mosiądzu, są niby lepsi od tych srebrnych? że mlodsi, silniejsi, srebrni, to ci siwi? co to już bilet mają tylko w jedną strone? pozdraw, ES
Michał Pajek Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawa interpretacja i chyba bliska zamierzeniu autora :P Ludzie z mosiądzu mnie się kojarzą z takimi yuppies, a srebrni, to niekoniecznie Ci siwi, tylko tacy prości i czyści, a nie żaden stop ;-)
Rekomendowane odpowiedzi