Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zamykam oczy i widzę pejzaż ziemię w rynsztunku zieleni wezbrał nieba kawałek co jak bezdroże poszedłbym zaraz w nie, lecz mój boże to tylko zjawa – kiedy spod powiek mych łezka płynie – bo jestem człowiek i czasem westchnę, czemu mój panie iść mi w ten pejzaż nie jest nadane ? cierpią mi myśli, drżę jak pod prądem, może we śnie gdzieś w strony te dojdę i będzie pewnie i już to czuję ktoś w tym pejzażu mnie namaluje zatrzyma czasu kadr upragniony czy będziesz boże tym urażony że jedną chwilę snu mego skradnie malarz mych myśli – wrodzona pamięć ? taka to droga – że tylko ciąć się abyś przebaczył, panie, w twym skąpstwie jest takie cudo – prosty mechanizm kraść co jest piękne – pokuta na nic więc daj mi odejść z życia jak trzeba tam gdzie w bezdrożu znad ziemi nieba górują drogi w nieznanych wstęgach, zamykam oczy – znów widzę pejzaż.
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czy mogę do ulubionych?:) trafiłeś prosta w duszę o ile coś mi z niej pozostało... pozdrawiam anka
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. proszę bardzo Pani Joanno pozdr. W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przepraszam Pani Anno Mario - za pomyłkę - bardzo przepraszam ps. cieszę się, że Pani się ten wiersz podobał i za wtrącenie do ulubionych pozdr. W_A_R
Hania_Karpienko Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "zamykam oczy i widzę pejzaż..." Cieszę się, że znowu mogę czytać Twoje wiersze. Tak bardzo smutno czyta się, tę balladę ...wrodzona pamięć... a więc :) "...zamykam oczy - znów widzę pejzaż" Pozdrawiam cieplutko Hania
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Fajnie napisane Pozdrawiam Tadeusz
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hehe.Podoba mi sie nasz balladziarzu
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziekuję za wejżenie w pejzaż - Dormie, Hanii i Tadeuszowi (alfabetycznie) pozdr. W_A_R
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Naprawdę fajnie się czytało, i fajnie porównywało pocztówki z pejzaży :) Jedno mi się tylko rzuciło o nerw, ale możliwe, że jestem nadwrażliwa - a jakby tak poubierać wersy w znaki przestankowe? Nie jestem fanką dużych liter ani cudzysłowów itp., ale tutaj bardzo by pasowały - cały garnitur. Gryzie mi się trochę "styl" wypowiedzi z formą. Pozatym oko mniej by się potykało i już zupełnie płynęło sobie błogo po słowach. pozdrawiam m.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dzięki wszystkim za wskazówki - oczywiście wstawiłbym i "conieco" wyrzucił - ale nie wiem jak to zrobić - skoryguję w najbliższym komentarzu pozdr. W_A_R
Emilia Wojtaszuk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 cztanie tej ballady to sama przyjemność.pozdrawiam Emilia
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ballada Pańska jest wspaniała. Pozdrawiam.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Emilio pozdr. W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Joanno_W pozdr. W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Pani Ewo pozdrówka W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi