Pan_Fei Opublikowano 8 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 czasem nawet bym się chciał przytulić póki jeszcze sięgam naokół zwykłaś mówić mocno się obchodzę z innymi przecież wiesz przecież tylko stara sosna drapie niebo za za wszystkie guziki i inne preteksty do zapięcia - mógłbym pogrzebać tu chwilę podobno umarła
Nechbet Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 bardzo ciekawy koncept i sprawne wykonanie, bardzo mi się podoba, co tu więcej :) urzekły mnie te "sosny drapiące niebo" i pomysł z guzikami, w sumie to wszystko mnie urzekło, heheh :) pozdrawiam serdecznie
Miłka Maj Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 tak, wracam i wracam i ciągle coś nowego; wiele smacznych kąsków; pole do interpretacjizwykłaś mówić z innymi za inne do zapięcia i tytuł, czyżby taka pedantka? Spokojnie, popiję kawą, może mnie otrzeźwi ale już zabieram do ula; pozdr./V.
M._Krzywak Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Justowanie to "wypełnianie materiałem drukarskim (justunek) przerw w druku." Czyli musimy sobie zapełnic odpowiednio wiersz. Ale "justunek " nie daje odbitki w druku, czyli to wypełnienie jest ściśle mechaniczne, i te puste miejsca zostają, tak jak na tym wirtualnym papierze. Zatem zostaje nam iśc za treścią i dopisywac sobie i za każdym razem pole interpretacji poszerza się prawie w nieskończonośc. Zatem wiersz do osobistego odczytu - za każdym czytaniem - inny. Czyż nie tak ma byc, panie Fei ? Porządna robota. Pozdrawiam.
Pan_Fei Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Nechbet Dzięki wielkie, cieszę się, że koncept „trafił”, bo, przyznam szczerze, że obawiałem się trochę tej formy i tego, że może zdominować treść. Ale jak jest dobrze, to jestem wniebowzięty. Miłka Maj Po długiej, okołosesyjnej przerwie, bardzo miło słyszeć takie słowa :) A co do tego pedantyzmu… może, może ;), ale to raczej taki pedantyzm obustronny, który prócz tuszowania niedoskonałości, niczego naprawić nie może. M.Krzywak :) Właśnie o ten aspekt justowania mi chodziło, o to „pozorowanie ładu”. Co do interpretacji, zdawałem sobie sprawę, że skupiając się na takiej a nie innej formie, mogę utrudnić interpretację (ew. zwiększyć jej zasięg). Myślę, że główny trop jest, wszystkie „luki” natomiast, pozostawiam wrażliwości czytelnika :) Pozdrawiam Was serdecznie Fei
Pan_Fei Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ważne, że oboje w bok ;) ja również krótko i zwięźle- dzięki :) pozdr./F
Pan_Fei Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ważne, że oboje w bok ;) ja również krótko i zwięźle- dzięki :) pozdr./F ino przeciwny ;) jakby było inaczej, to by nie było zabawy ;)
Veronique Sijka Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 no i właśnie dlatego lubię do pana zaglądać, można znaleźć takie perełki co to każdy w swoją stroną i dla każdego dobrze, gratuluję bardzo udany wiersz. mogę capnąć ?:)
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Grzegorzu zasadzki tu porobiłeś mistrzowskie, tak, można odbierać różnie, chciałem jakoś pożartować, ale nie da rady, pieronie. Pozdrawiam, Stefan.
Pan_Fei Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w morde, mam nadzieje, że to dobrze;) proszę bardzo;) ostatnio rzadko tu bywam, więc przyjemność z capania tym większa;) Don Stefano, Ty wiesz, że bez tych zasadzek, to by już nie było moje podwórko ;) Fakt, faktem, że tutaj wyjątkowo mgliście, ale po tak długiej przerwie naprawdę ciężko zapanować nad klawiaturą, no i wyszło jak wyszło. Po sesji postaram się nadrobić zaległości w Twoim ogródku, więc podeślij jakieś linki na boku, żebym wiedział od czego zacząć. Serdeczności Fei
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Diabeł tkwi w szczegółach, jak mówią. Tylko w którym? :) Diablo sprytny skubaniec! Pzdr:)
sława_zaczek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 w morde jeża! panie Fei- bardzo dobrze!- pozdr, ES
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w morde, mam nadzieje, że to dobrze;) proszę bardzo;) ostatnio rzadko tu bywam, więc przyjemność z capania tym większa;) Don Stefano, Ty wiesz, że bez tych zasadzek, to by już nie było moje podwórko ;) Fakt, faktem, że tutaj wyjątkowo mgliście, ale po tak długiej przerwie naprawdę ciężko zapanować nad klawiaturą, no i wyszło jak wyszło. Po sesji postaram się nadrobić zaległości w Twoim ogródku, więc podeślij jakieś linki na boku, żebym wiedział od czego zacząć. Serdeczności Fei Gregory, wyszło b. dobrze, chcę zebyś wiedział. Jesli idzie o linki, to myślę bardzo. A jak tam Twoje plany wakacyjne? Bo POP w Lesie Księżnej 12-20 sierpnia b.r. Pozdrawiam, Stefano.
Espena_Sway Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 tekst krótki, jednak posiada kilka możliwości interpretacji - podoba się. widać, 3masz formę zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Pan_Fei Opublikowano 11 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozostawiam wolność wyboru ;) ufff!! ;) Stefanie, moje lipce/sierpnie stoją pod wielkim znakiem zapytania. Za propozycję wdzięczny jestem niezmiernie, ale nie chcę niczego obiecywać. Hmmm... może chociaż dzień, dwa, uda mi się wygospodarować... no nie wiem, się zobaczy, póki co, się dziękuje ;) Od czasu do czasu trzeba trochę pokombinować, pogmatwać co-nieco, żeby dodać sobie tej małej iskierki tajemniczości ;) Dzięki za odwiedziny Pozdrawiam Was wszystkich G.
Rekomendowane odpowiedzi