mroofka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Oto nadchodzi by zuchwale wspinać się po nieboskłonie I rozpościera swe świetliste skrzydła utkane złocistą nicią A czas wytarga wszystkie pióra I rozrzuci strzępy ponad zatwardziałością I wtedy słońce ześlizgnie się w milczącej rozpaczy za wzgórze do swej samotni do krainy lamentu do przekleństwa świadomości do skarbca wszystkich nieszczęść I wyrwie resztki włosów I uśmiech się rozchwieje aż tryśnie leniwie żelazne wino Oto nadchodzi A gdy przyjdzie pora naiwnie i niestrudzenie znów nadejdzie pozszywane tymi samymi nićmi nie pytając o sens * Dziś pogodzę się ze słońcem pożegnam śliczności moje Czule ucałuję utulę do piersi I ofiaruję spokój wieczne ukojenie dla strudzonego spojrzenia Bo oto nadchodzi Zmierza ku nam poprzez tysiąclecia wyczekując cierpliwie nadejścia chwili nienarodzonej i niezapisanej w podniebnej księdze wszechrzeczy
Olesia Apropos Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ja pier*ole!! wysyp dziś jakiś czy cuś?
Espena_Sway Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Olesiu, ładnie to ujęłaś, naprawdę nie potrafiłabym lepiej :P debiucik słabiutki, ale czekamy na następne zdrówka i powodzenia Espena Sway :)
Olesia Apropos Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Olesiu, ładnie to ujęłaś, naprawdę nie potrafiłabym lepiej :P debiucik słabiutki, ale czekamy na następne zdrówka i powodzenia Espena Sway :) dziękuję, czuję się taka doceniona;) cmok:)
fr ashka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 wszyscy początkujący (no ok, może nie wszyscy,ale duża część) chce pisać wiersze wzniośle, tak żeby porywały treścią i formą, pragną słuchać ochów i achów... ale co za dużo to niezdrowo... ja lubie mało słów, dużo treści- to rada ode mnie :) chyba masz potencjał, więc do warszatu! czytaj!! pozdr, fr.ashka ;))
mroofka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Hmmm... Ciekawa jestem szalenie dalszych komentarzy. Ta praca to jest bardzo stare... coś (lepszego określenia sama nie znajduję), którego powstanie wiąże się z przeciekawą historią, dlatego tym bardziej interesuje mnie odbiór :) Dzięki za kick, przyda się.
SkAzAnA zA dUmĘ Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Trochę za długie....! Ja też mam ten problem, że piszę za długie Ale w porównaniu z tym moje to króciutkie rymowanki... Skoncentruj to w mniejszy tekst, ale mający ten sam sens:) I powinno być dobrze;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dziś pogodzę się ze słońcem pożegnam śliczności moje przykro mi, tylko to (zupełnie wyrwane z kontekstu). Jedyny konstruktywny komentarz, na jaki mnie stać, to przytaknięcie słowom przedmówczyń - na przyszłość, jeśli już wrzucasz wykopaliska (jak sama powiedziałaś) szufladowe, to zaczynaj od działu Warsztat, tam się może dadzą polakierować, wyklepać, może nowy gaźnik się wstawi? A najlepiej dawaj coś, z czego jesteś najbardziej zadowolona, najlepsze próbki. Pozdrawiam i zapamiętam, bo "potencjał jest", a po innych twoich komentarzach wnioskuję, że także i jakieś doświadczenie i wiedza:)
pathe Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 nieboskłaon? chyba dużo czytałaś wierszy z org bo tutaj to nawet modne słowo;)
Rekomendowane odpowiedzi