Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Treść mi się podoba.... te stury też pasują, skoro.. świetliste.. ale pytanie zostaje. Melancholii .... oraz... marazmie
    • świat kwiatów i miłości które nie więdną  świat prawdy wyrozumiałości dobra które   2.na tęczy 1.gra        ...... :) świat gdzie białe jest białe nie ma plam które kłócą prawdy  o prawdzie nie mówią właśnie taki świat ujrzałem parę myśli dalej     @Waldemar_Talar_Talar... pisałam już u Ciebie nie raz.. że zostawiasz na końcach wersów słowa, które powinny "zejść" np. o wers niżej. Często "nadgadujesz" frazy i robi się mniej ciekawie. Z powyższej treści wybrałam, co wydało mi się miłe dla ucha... :) Pozdrawiam Cię.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jacku... :))    ja także już nie wiem    kto za kim i... czemu    lato winne chyba     i tęcze pod niebem.... :)  
    • to był dla mnie szok. Parę lat wstecz byłem w miejscowości Jeleśnia (kawałek za Bielsko Białą) zwykły powszedni dzień msza na 6 rano - ok 100 osób. U mnie na 7 przychodzi 5. pozdrawiam ps o ile znam życie chłopi szybko krzyż naprawiają
    • S z u f l a _ d a   Jest już pusta, jak pustak, mysz w niej nawet nie skrobnie, pewnie chyłkiem zabrała, w ciszę gniazdka - ku sobie. Szufeleczką niewielką zagarnęła papierki, na nich sylab bez liku, po cóż jej te literki...   Zagarnęła to mało, kupki jeszcze zrobiła,  we śnie jakbym to czuła, ale pewna nie byłam.  Sprytne, cwane stworzonko, w mig szufladę opróżnić... żeby garstkę choć dla mnie - zmierzchem chciałam coś (s)tworzyć.    lipiec, 2025    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...