EWA_SOCHA Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 rozłogiem obłędnej zieleni słońca zerwałeś brzaski zacisnęłam kępy w dłoniach chmury zaklęły wzrok grzbiet rozpostarty nad moim łukiem kopułą złotą zasłonił granice wkradłeś się w oczy by wynieść mnie w wiechy wysokie i tam całopalić w trawach
Jego Alter Ego Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Ewo, wyrzuć proszę zdmuchnąłeś bieliznę piersi ust głodne wezbrały w mżawce pieszczot psuje mi doznania z wiersza:) podoba mi się zwłaszcza zakończenie.No ale te trzy wersy...takie pospolite,że aż boli,a szkoda.wydźwięk leży w reszcie,niepotrzebna ta dosłowność-niedosłowność.Byłoby miło gdybyś posłuchała,ale nie pogniewam się jeśli zostaniesz przy swoim.:)pozdrawiam/marcyśka
EWA_SOCHA Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 pomyślę nad jakimś substytutem, a póki co wywalę:))) ok miałaś rację, napiłam sie kawy i teraz na spokojnie przeczytałam, jest lepiej:) prosto i lekko:)
Jego Alter Ego Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 aż milej:) kawa-lek na całe zło:) dobry sprawdzony sposób:) dzięki:) zabieram,wiesz?
EWA_SOCHA Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 myślę jeszcze nad wersyfikacją i brzmieniem ostatniej strofy lepiej chyba jest tak: zakradłeś się w oczy by wynieść mnie w wiechy wysokie i tam całopalić w trawach
Jego Alter Ego Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ok ale wkradłeś a nie zakradłeś ok?:)
marcin krüger Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ach ten maj! czy te trawy to na łakach? pozdrawiam :)
le_mal Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 'rozłogiem obłędnej zieleni'- ja tak ;)
EWA_SOCHA Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. BOŻĄ KRÓWKĄ jestem i hasam na pastwiskach;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Uch, widzę, że operacja Amputacja w toku. Te trzy wersy też chciałem po prapremierze wyrzucić i dobrze, że ich już nie ma. A co by było gdyby: "zacisnęłam kępy w dłoniach/chmury zaklęły wzrok"? Ja mam wątpliwości tylko do tych właśnie wersów 3 i 4. Pzdr!:)
EWA_SOCHA Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zacisnęłam KLĘPY w dłoniach;) coś mi dzis fantazja szpankuje byłoby mniej imiesłowów - uffff a dziękować, dziękować pa;)
le_mal Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Ewo, zastanawiam się nad wersyfikacją 3-ciej strofy.
EWA_SOCHA Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 przemyślę to jutro Lilko:)) dziękuję, jesteś niezawodna:)
zak stanisława Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ładnie, a naj... całopalenie na stosie żądzy pozdrawiam ciepło ES
jacek_sojan Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 "tam całopalić w trawach" - to mój wewnętrzny ton, więc jestem usidlony w "brzaskach" i "złotych kopułach"; ech! :)) przechodząc na krótki dwuwers czuje się większą dyscyplinę w tak podanym tekście; służy Ci taka forma! :) J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na stosie:)) chcem:) jak wiedźma:) tylko kto podpali?
EWA_SOCHA Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja chyba nawet myślę w dwuwersie;) uważaj Jacku, bo te brzaski, czasem nie opuszczają;) pozdrawiam eva
Rekomendowane odpowiedzi