Undiscovered Opublikowano 13 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Usiądź na przeciw muszli z morskich odchłani Tryjonu. Usiądź, lecz nie podnoś na mnie wzroku. Usiądź w wiklinowym fotelu i wybacz mi złamaną nogę. Usiądź, lecz nie podnoś na mnie wzroku. Mówią: "Odkryliśmy" Poniżani przez kryształowe pojęcia kryją się wśród zegarów by udowadniać sobie dzień w dzień potęgę własnego umysłu. Mówią: "Potrafimy" Klęcząc u stóp piedestału natury krzycząć o wyższoci swej egzystencji nad ideą własnego zużycia. Mówią: "Znamy" Wegetując niczym cierń w stopie Boga Szepcą, syczą, snują domysły ścietych głów. Zaczekaj. Usiądź. Usiądź, lecz nie podnoś na mnie wzroku. Mówią: "Kocham" W objęciach oszczerstw, obłudy, zwierzęcych instynktów nie ma miejsca na przywiązanie. Oswoić można lisa, a mówić, że kocha się róże. W pokoju bez ścian znaleźć oparcie na kilku dźwiękach pasji Chopina. Usiądź. Usiądź, lecz nie mów nic: Badź na złość zegarom, obrotowi Ziemi, a światłu udowodnij, że mimo ciemności pewnym głosem radzisz: "Nie płacz, szkoda błękitnych oczu."
Przemo Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Moje wrażenie po przeczytaniu wiersza są raczej negatywne. Ciekwaiej w sumie sie go czyta od końca niż od początku ;P Nawet nie wiem do czego się konkretnie przyczepić bo wiersz mi się nie podoba, nie przemawia do mnie..
Edyta Zielińska Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Powiem krótko - podoba mi się tylko mam wrażenie, ze zbyt często używasz słowa "usiądź", nadużywasz go pozdrawiam
Stanisław Kamykowski Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 wybacz, ale nawet jeśli jest tu coś ciekawego to ginie w słowotoku, zbędne powtórzenia, nadmierna długość i nic (jak dla mnie) ciekawego w treści, polecam wizytę u krawca pozdrawiam:-)
pathe Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Oswoić można lisa, a mówić, że kocha się róże. to jest fajne. poza tym zgadzam się ze Stanisławem, posłuchaj jego rady i będzie dobrze:)
Rekomendowane odpowiedzi