NUNDA Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Nie mijają nas lata , tylko smukłe topole, wskazujące starcom drogę do domu. Przysięgam przy naszych miedzach, też je posadzimy stąd aż pod samą furtkę i nie zgubimy drogi do poduszki wracając z wielkiej włóczęgi . Jeszcze pamiętamy brzozy ścinane przy torach, przez zasłonę w oknie nasze niedorosłe dzieci z latawcami, czerwone koce na trawie. Już kończy się noc ,powtarzasz wciąż : wódka zniszczyła nam życie!!! 20.VII.2004
zak stanisława Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Nie mijają nas lata , tylko smukłe topole, wskazujące starcom drogę do domu. Przysięgam przy naszych miedzach, też je posadzimy stąd aż pod samą furtkę i nie zgubimy drogi do poduszki wracając z wielkiej włóczęgi ." bardzo to misie, nawet bardzo bardzo, pozdrawim ciepło
Olesia Apropos Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 mi też nawet bardzo tylko ta puenta z wódką na nie takie to niepasujące, zbyt oczywiste może by tak jakieś niedopowiedzenie na koniec?? ogólnie jednak na plus
Jerzy Rybak Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 tylko i. ewentualnie data i trzy wykrzykniki.
pathe Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ładnie obrazujesz.wykrzykniki po co one?
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Heh, zabawne - zgadzam się co do joty z każdym z 4 powyższych komentarzy. Pójdź tą drogą, NUNDA, opłaci się:)
Julia Zakochana Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 podoba mi się... prawie całe drażni mnie to co tłustym drukiem: "Już kończy się noc ,powtarzasz wciąż: wódka zniszczyła nam życie!!!" brałabym bez tego ;)
NUNDA Opublikowano 10 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 dziękuję za Wasze uwagi. To wiersz o wujku ,który całe życie przepił w barze ,i nawet nie zauważyl ,że ma już 60 lat. I kiedy nagle dotarła do niego ta świadomość ,popełnił samobójstwo. To o takim życiu do poprawy. Rzeczywiście rym może drażnić ,ale jakoś wyszedł mi sam z siebie ,a te wykrzykniki ... a bo ja wiem ... Nie sądzę jednak ,bym zmieniał cokolwiek :O)
fr ashka Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 temat wsi jest mi bardzo bliski- właśnie tęsknię do takiej jednej i wyjazdu nie mogę sie doczekać, a Ty tym utworem pogłębiłeś moje tęsknoty- ale w bardzo pozytywny sposób :)) bardzo misie podoba- do momentu wódki, dwa ostatnie wersy strasznie mnie drażnią, tak jak pozostałych czasem warto coś wyrzucić lub zmienić, ale to Twoja decyzja pozdr, fr.ashka ;)
Ewa Rajska Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 wiersz podoba mi się. ale: tak jak poprzednicy- bez wódki. ona psuje. wiersz wcale nie opowiada historii, którą tu przedstawia NUDNA -żadnej tragedii alkoholika, żadnego samobójstwa, żadnego zrozumienia błędów. to nie o tym mówi peel. jeśli koniecznie chcesz tego dotykać napisz jeszcze raz, a nie wklepuj na siłę do dobrego wiersza:) pozdrawiam serdecznie ER
Rekomendowane odpowiedzi