Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Wychodzę z domu. Rozgarniając powietrze, próbuję odnaleźć punkt, odetchnąć od alkoholu i wszechobecnego hałasu. Gdzieś po drodze, kałuże wylewają za kołnierz, nie zważając na konsekwencje i ludzi. Coraz więcej powtykanych w życie wykałaczek. Powroty są trudne, choć prościej trafić do innych, niż siebie. Inaczej bywało z ojcem, tym bez syna i ducha, za to z kielichem w ręce. Teatry, główna rola, wywrócony stół jako rekwizyt. I liść na twarzy - podobno pierwszego razu się nie zapomina. Do bólu czasami można się przyzwyczaić, zupełnie jak do wyjazdów mamy za chlebem i nowym domem. Pamiętam, jak przywiozła euro, wtedy się zaczęła gra kolorów i nerwów. Ostatnio pojawił się jakiś nowy facet - ma wyremontować wszystko. Przeklęte wszystko.
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tnx :) ach ten notatnik ;)
Jego Alter Ego Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 tak zwane wow nie będę tu perełek wyławiać bo masa ich,cieszę się że przeczytałam,a miałam nie,bo wersy..teraz nie może być inaczej.tak tak tak,dobrze ujęte acz smutno pozdrawiam/martyna
Stefan_Rewiński Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak już wykosi trawę i okna opali na czarno, to pewnie pójdzie do sąsiada, bo mu smieci rosną od czasu. A ten, z naprzeciwka, bez przerwy pisze, może poeta, tylko z czego żyje? Na tacy widziałam banknoty, co oni z tego robią? Znowu przychodzi ten pierwszy raz, łazi, jakby od nowa, i po co? Takie tam wspomnienia, pozdrawiam, Stefan.
Sanestis_Hombre Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nie trzeba więcej dodawać - tym razem krótko i bez sapania - wow, każdy wyraz, każdy wers jest mi bliski, ależ trafione, kurde, może ja sobie pójdę bo mi gupio... salve!!
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, jak mi miło słyszeć takie słowa, tym bardziej, że zbliża się rok od debiutu na forum :). potraktuję jako prezent ;) zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak już wykosi trawę i okna opali na czarno, to pewnie pójdzie do sąsiada, bo mu smieci rosną od czasu. A ten, z naprzeciwka, bez przerwy pisze, może poeta, tylko z czego żyje? Na tacy widziałam banknoty, co oni z tego robią? Znowu przychodzi ten pierwszy raz, łazi, jakby od nowa, i po co? Takie tam wspomnienia, pozdrawiam, Stefan. Panie Stefanie, dziękuję za odwiedziny zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nie trzeba więcej dodawać - tym razem krótko i bez sapania - wow, każdy wyraz, każdy wers jest mi bliski, ależ trafione, kurde, może ja sobie pójdę bo mi gupio... salve!! czy ja dobrze widzę, Sanestis to napisał :O ? nie wiem co na to powiedzieć. qrcze, no poprostu cieszę się :D z takiego przyjęcia zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Sanestis_Hombre Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba nie trzeba więcej dodawać - tym razem krótko i bez sapania - wow, każdy wyraz, każdy wers jest mi bliski, ależ trafione, kurde, może ja sobie pójdę bo mi gupio... salve!! czy ja dobrze widzę, Sanestis to napisał :O ? nie wiem co na to powiedzieć. qrcze, no poprostu cieszę się :D z takiego przyjęcia zdrówka i serdeczności Espena Sway :) aż taki straszny to chyba nie byłem??:> ja grzeczny chłopak jestem (od święta)
M._Krzywak Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Espeno - pouczyłaś byś co poniektórych typów z Z jak sie pisze wiersze ???
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heh, Michale, jak mam pouczyć, jeśli sama jestem początkująca a propos, niedługo rocznica :)
Beenie M Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Espeno, czy to ciąg dalszy przeżyć Wiktorii? Tak to odbieram. Oj, bardzo tu dużo między wierszami. Potrafisz kamuflować informacje, wymagając od czytelnika uwagi. Oczywiście bardzo na tak. pozdrawiam serdecznie
kyo Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 moglby z tego powstac niezly poemat. jako wiersz nie trafia do mnie, jakos tak czuje, ze nie czuje - przegadany i rozwlekly. moze poemat z tego zrobisz? pozdrawiam serdecznie
Smok Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 rozciągnij te wersy i wyszła by świetna proza, bo ja to w tym względzie widzę bardziej, troszkę podzielam zdanie pana Stefana, lecz nie do końca, bo klimat masz zachowany dosyć dobry. pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Espenko. Cudeńko - widać nie zmarnowałaś roku. Moje szczere gratulacje.Pozdrawiam i życzę weny twórczej bez przerwy. EK
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beenie, to nie jest konkretnie o Wiktorii, choć tematyka podobna, dlatego w ten sposób zatytułowałam :) peel tego wiersza, jest kilka lat starszy od Wiki, dlatego też dostrzega inne rzeczy dzięki za odwiedziny zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja się na poematach nie znam, więc nie będę nic kombinować. póki co pozostawiam w tej prozowatej formie. zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Smoczku, narazie z prozą nie kombinuję, bo jak widać nie najlepiej mi wychodzi. dzięki za słowo zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Rekomendowane odpowiedzi