BlackSoul Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Napinam i gryzę pośladki tak za piękno się płaci, odwaga igra z podświadomym strachem, że stracę kontrolę i wtopię się w : silikonowe poduszki powietrzne, szpachle do usuwania grudek piachu, rurę kanalizacyjną przez którą w zanikającej postaci przepłynie ostatnia kropla rozsądek.
Espena_Sway Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 widzę coś ciekawego w tym wierszu, jednak wydaje mi się, że trzeba nad formą popracować Napinam i gryzę pośladki tak się płaci za piękno odwaga igra z podświadomym strachem że stracę kontrolę i wtopię się w : silikonowe poduszki powietrzne szpachle do usuwania grudek piachu rurę kanalizacyjną przez którą przepłynie ostatnia kropla rozsądek ### troszkę pozmieniałam, ale wierzę, że jakoś dopieścisz ten tekst. wydaje mi się, że interpunkcja przy tak krótkim wierszu jest zbędna, dlatego też ją wyrzuciłam. przemyśl też wersyfikację zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
BlackSoul Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 dziękuję ci Espeno ale jednak zostane przy swoim ... po dłuższym czasie odkąd go stworzyłam nie zauwazyłam minusówdlatego nie zmienie go,ale dziękuję za rady Pozdrawiam
BlackSoul Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Panie Jacku .... oczekuje oceny a nie przytakiwania na propozycje innych. Pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 w stwierdzeniu, że coś jest lepsze, nie ma oceny? dodam jeszcze to - istota "piękna" jako jedna z 3 podstawowych wartości platońskich /idei/ obok Prawdy i Dobra wymaga rzeczywiście czegoś podobnego, co tamte - woli odkrywania i trwania przy niej; rozumiem więc odwagę peela pomieszaną ze strachem; ale już jego uczeń - Sokrates absolutnie nie zgodziłby się z tezą - że płaci się za to utratą rozsądku; wręcz przeciwnie; paranoja jest chorobą bynajmniej nie z wyboru, i wraz z utratą "kontroli" peel musi się liczyć z zagubieniem nie tylko piękna ale i siebie; J.S
Rekomendowane odpowiedzi