Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Pędzi przez miasto biała karetka licznik wskazuje: już ponad setka Z drogi! Z drogi! - kierowca trąbi, a inne auta wjeżdżają na chodnik. Coraz częściej jesteśmy... ledwie jak dźwięk, jak sygnał karetki; proszę, zastanów się nad tym gdy czytasz ten wierszyk. A ja przez ten czas jeszcze raz pomyślę czy lepiej jest zatkać uszy w smutku bezsilnym czy raczej - zaiste - z tym samym żalem (ale wyprostowany) patrzeć za nią jak znika w oddali.
pathe Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 wielokropek nie bardzo, i druga strofa jakaś taka pouczająca. wyprostowany kojarzy się z Herbertem-wiec nie wiem. reszta spoko.karetka-dobre.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Właśnie z drugą strofką nie wiem co zrobić - dlatego dałem do Warsztatu - a nuż ktoś pomoże? Chciałbym, żeby wierszyk pozostał raczej bardziej stonowany i "powolny" w swym wyrazie, na przekór opisywanej sytuacji. Może to błąd, ale w tym konkretnym przypadku tak wolę:) Popracuję jeszcze nad nim. Dzięx, pathe, za odwiedziny i krytykę:) ps. Skojarzenie z Herbertem? Ale czemu? I czemu "nie wiem"? Nic nie rozumiem:), ale fakt - dość słabo znam jego twórczość. Pzdr!
EWA_SOCHA Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 tak na szybko to mi nie pasuje "zaiste" "czy raczej - zaiste - z tym samym żalem" To myśl, która spowodowana jest chwilą, przejeżdzającą karetką, "zaiste" jest mocno wydumane, tak ja to widzę. -jeszcze zajrzę:) pozdrawiam eva
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 5 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Czyli odbiór słaby. Ok - wracamy do stoczni, tam go w suchym doku potniemy i zmodyfikujemy albo wyrzucimy na złom:) Dziękuję miłym paniom za odwiedziny:)
pathe Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 że w warsztacie mało 'braw' to się nie sugeruj wrzuć do początkujących zobaczysz co powiedzą.
EWA_SOCHA Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 jakie tam mało braw;) :D mi tam gra jak ta lala:))) jak ja lubię stocznie i maszty... i groty i cośtam...bardziej chyba niż %... nie wiem sama:D uuuu zapędziłam się. W kazdym zrazie chodzi mi o to, że i wiersz i wieczór i % mi jak najbardziej (nie wiem sama które bardziej;)) dobra, teraz poważniej - Bartku, przynajmniej zauważasz biały wyjący samochód... ba, poruszony chwilą jesteś nawet... chwała Ci za to! zatrzymuj się częściej... a i dobrze o tym czytać... nie powiem co jest źle w wierszu... zbyt słaba jestem w te klocki. pozdrawiam eva
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 5 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 pathe: Fakt, łasy jestem na brawa, oj łasy - jedynak:) A Warsztat biorę za poligon dla samego wiersza oraz próbkę reakcji na jego formę i treść w kształcie, który w danym momencie najbardziej mi odpowiada. Ewa: mi też gra jak ta lala i też lubię porty i maszty i panny jak marynasz kaszzzty e, co tam za flaszkie tszymaszty? lalala... No podziel się. A tak nieco bardziej serio, to głęboki ukłon dla dam, widzę, że zawsze mogę na Was liczyć:)))
Rekomendowane odpowiedzi