Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 szukam sakrum w sobie i wokół Gaja inteligentna czuje jest żywa rozumie po spirali idą do czubka igły grzesznicy w każdym kobieta i mężczyzna w rzeczach duszki dobre i uśmiechnięte grzebią łapkami i łypią pokazują wyżej jakby obejmowały wszystko ale siedzą na swoim serca i rozumy już wiedzą wszystko nic nie głoszą milczą szukajcie symbole krążą dookoła zgadują siebie a pies pędzi za ogonem
Roman Bezet Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Nie rozumiem tutyłu. :| Czy to jest właśnie o new age, Panie R? Pan jesteś przeciw tolerancji czy za? tzn. za tymi co idą, czy za tymi, co rzucają kamieniami. Jakaś niejasna wymowa tego wiersza, ale niekoniecznie trzeba wyjaśniać, w końcu każdy w swoim sumieniu... dyg b
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jest tu NA, mam mętlik w łepetynie, dlatego tutuł, nic lepszego nie mam, ot...Ale kamieniami nie rzucam, bom...
Vera_Ikon Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 "Symbole krążą dookoła" to fakt. pozdr
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dz, Wero, za czytanie moich wątpliwości, a symboli mamy więcej niż trzeba, pozdrawiam, Stefan.
Witold Marek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 "szukam sakrum w sobie i wokół gaja inteligentna czuje jest żywa rozumie idą do czubka igły po spirali grzesznicy w każdym kobieta i mężczyzna w rzeczach duszki dobre i uśmiechnięte łypią grzebią łapkami i wskazują na coś ponad nami jakby obejmowały to wszystko choć siedzą na swoim serca i rozumy już wiedzą milczą nie głosząc niczego szukajcie symbole krążą dookoła zgadują siebie pies goni swój ogon" - ? Pozdrawiam :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawe, dzięki, pozdrawiam, Stefan.
Anna Maria K. Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Podoba mi sie puenta, równiez wieloznaczna jak te krążące symbole. I plus za mitologię, postuluję ad fontes :) Tytuł dość kontrowersyjny, ale to kwestia gustu, ja go nawet kupuję. Jest nieźle, pzdr.
Fanaberka Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie sadzę, aby to było o Marszu Równości :-DDD Ziemia – organizm? Rozumiem, że ta teoria znajduje zwolenników, choć sama nie lubię takich porównań i zbliżeń, jestem fanką różnic i różnorodności. :-) Wczoraj nie najlepiej zareagowałam na „duszki”, ale dziś, po przerzuceniu góry kompostu i obejrzeniu tysięcy dżdżownic nieco przyjaźniej spojrzałam na Twój wiersz. A jeśli o symbolach mowa – kulturowe bezdyskusyjnie krążą, ale z niektórymi ponoć się rodzimy, dziedziczymy je, tkwią w nas, kontaktujemy się z nimi w snach lub twórczym natchnieniu :-). Czego sobie i Tobie z całego serca życzę. ;-)))))))) Fanaberka
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie się poczułem, dz., postrafiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie sadzę, aby to było o Marszu Równości :-DDD Ziemia – organizm? Rozumiem, że ta teoria znajduje zwolenników, choć sama nie lubię takich porównań i zbliżeń, jestem fanką różnic i różnorodności. :-) Wczoraj nie najlepiej zareagowałam na „duszki”, ale dziś, po przerzuceniu góry kompostu i obejrzeniu tysięcy dżdżownic nieco przyjaźniej spojrzałam na Twój wiersz. A jeśli o symbolach mowa – kulturowe bezdyskusyjnie krążą, ale z niektórymi ponoć się rodzimy, dziedziczymy je, tkwią w nas, kontaktujemy się z nimi w snach lub twórczym natchnieniu :-). Czego sobie i Tobie z całego serca życzę. ;-)))))))) Fanaberka Dzięki za życzenia, z symbolami chyba tak jest, jak piszesz. Wiwat dzdżownice! W moim stawku, w Lesie Księżnej pojawiły się, jak co roku, ropuchy, kochają się lepiej niż ludziska, za tydzień sobie pójdą w las, a kijanki będą w spiralnej kolejce podjadać kromkę chleba, też tu wrócą za rok. Ahoj! Stefan.
jacek_sojan Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Fanaberka napisała: "kontaktujemy się z nimi w snach lub twórczym natchnieniu" Fanaberka w to wierzy? czy ironizuje? ja jestem pewien tego, że nie rodzimy się jako "tabula rasa", i ten pierwszy wers jest prawdziwszy niż ja sam! inaczej nie powstałyby żadne kultury ani cywilizacje, bo to, co je spaja, to nie tyle wyedukowane symbole, co intuicyjne krążenie wokół nich, analogicznie do instynktu u zwierząt; te symbole i sensy są w nas od urodzenia! J.S.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Napisałeś, że jesteś stworzony na podobieństwo, masz jego cząstkę, nazywasz To instynktem, o.k. Pozdrawiam, Stefan.
Rekomendowane odpowiedzi