GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 * być poetą to znaczy widzieć sens w zadawaniu pytań bez odpowiedzi nigdy nie stawiać kropki na końcu zostawić daleko lęk przed pisaniem choćby miało ono zabić piszącego każdą linię i kropkę przesycać własnym uczuciem być poetą to otwierać wrota duszy światu poetą się po prostu jest albo nie jest gdy się jest - można spalić papier, złamać pióro a nawet zapomnieć jak się pisze to nie znaczy że przestało się być poetą kiedy nie ma sie poezji w sercu - choćby się przeszło cały świat przepłynęło największe morza i zdobyło najwyższe szczyty choćby się napisało tysiące wierszy nie stanie się przez to poetą
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Czekam na komentarze. Tak nawiasem: chciałem zrobić wcięcie w kilku wersach. Próbowałem spacjami, ale nie udało mi się zrobić wcięcia w pierwszym wersecie. Czy da się to jakoś wykonać?
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Nie rozumiem, czemu nie udało się panu przy użyciu spacji. Tutaj nie pomogę. Co do wiersza, to jest to klarowna, z mocą wygłoszona wykładnia, podparta głębszą refleksją. Jak dla mnie plus, choć zdaje się (subiektywnie), że zatracił pan tutaj niemal do końca właśnie tą - zawsze przydatną - liryczność, oddalił tekst od sfery poezji, a przybliżył... hm, powiedzmy do filozofii. Ale podoba się:) Pzdr!
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Dziękuję za radę, postaram się może coś zmienić. I po raz kolejny proszę o nienazywanie mnie "panem", bo wiekowo zdecydowanie nie zasługuję na to określenie.
Jaro Sław Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 No, nie każdy poeta ma takie zacięcie, prawie jak filozof, ale jako manifest twórczości, przyjmuję do wiadomości.... Pozdro.
Espena_Sway Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Gasparze, zostawiam znak, że byłam. postaram się wieczorkiem trochę pokominować, bo widzę kilka miejsc do poprawy póki co 3maj się i zdrówka Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 *** (być poetą) * być poetą to znaczy widzieć sens w zadawaniu pytań bez odpowiedzi nigdy nie stawiać kropki na końcu zostawić daleko lęk przed pisaniem choćby miało ono zabić piszącego ----tu chyba powinno być miał on każdą linię i kropkę przesycać własnym uczuciem ---ja bym zmieniła na przesycać sobą. własnym uczuciem to nie brzmi najlepiej otwierać wrota duszy światu ----może otwierać wrota światu poetą się po prostu jest albo nie gdy się jest - można spalić papier, złamać pióro a nawet zapomnieć jak się pisze to nie znaczy że przestało się być poetą kiedy nie ma sie poezji w sercu ----propnuję, kiedy się nie ma poezji we wnętrzu choćby się przeszło cały świat przepłynęło największe morza i zdobyło najwyższe szczyty choćby się napisało tysiące wierszy nie stanie się przez to poetą //// mniej więcej tak to widzę. popraw trochę Gasparze, jak tam myślisz zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Trochę na kazanie wyszło, ale...,pozdrawiam, Stefan.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ono - pisanie, nie on-lęk. Dziękuję i pozdrawiam, Gaspar van der Sar.
Rekomendowane odpowiedzi