GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 co pani dolega? boi się pani swoich wątpliwości? nie może pani uwierzyć w Boga? niech się pani do mnie nie zgłasza wystarczy kuracja domowa proszę oto pani recepta dlaczego pusta? musi ją pani wypisać sama do tego nie potrzeba specjalnych kwalifikacji wątpliwość? wątpliwość jest najbardziej szczerą modlitwą kiedy pani poczuje że w nic nie wątpi wtedy niech pani tu przyjdzie to będzie wymagało specjalistycznego leczenia chce pani szczegółowych zaleceń? dobrze czy umie pani kochać? tak? świetnie niech się pani zatem bezustannie w tym ćwiczy a Bóg? Boga pani znajdzie kiedyś gdzieś po drodze będzie na panią czekał cierpliwy staruszek dalej pójdziecie razem czasem panią podtrzyma choć pani będzie mogła mieć wrażenie że zdarza Mu się znikać
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Może ten wiersz jest trochę zbyt dosłowny? Nie miałem w żaden sposób zamiaru atakować agnostyków i ateistów, ale ten wiersz jest nie o tym. Wiersz mówi o tym, że wierzący nie powinien nawracać niewierzącego, bo ten może sie nawrócić sam. Tylko i wyłącznie przez miłość. Pozdrawiam i czekam na opinie.
Espena_Sway Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Gasparze, jestem pod wrażeniem :). widzę duże postępy w stosunku do ostatniego wiersza. początkowo wkurzały mnie powtórzenia pani, jednak teraz się przyzwyczaiłam i uważam, że są takim spoiwem całego utworu. tematyka również podoba mi się, puenta jako podsumowanie. jak dla mnie to chętnie widzę w P pozdrawiam serdecznie świątecznie Espena Sway :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ja też bym spróbował w P. Choć nie wiem, czy prostolinijność się spodoba. Mnie się podoba. No i jeszcze tak cichutko na marginesie: według mnie to nie jest poezja, tylko często spotykana odmiana - nazwijmy to - "wersyfikowanej prozy poetyckiej". Gasparze, to nie jest zarzut, co najwyżej jednostronna informacja:) Pozdrawiam serdecznie.
Amelija_Em. Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 mysle że nie sam siebie,ale Miłość go...pytanie brzmi dla mnie inaczej:nie-czy umie pani kochać nie mając doświadczenia prawdziwej Miłości? (tak? świetnie-super!),ale - czy jest pani gotowa na jej przyjęcie?( bóg znajdzie się ...po drodze- ale nie teraz! nie ja! to pani historia, ja nie pomogę).Proszę czekać na staruszka...cierpliwszego ode mnie.Ręce umyte.Odejdź babo.Podwójny ten dramat.tzn. dla obydwojga cenny... Reszta tchnąca ...
Rekomendowane odpowiedzi