Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szepty w kobiecość wplecione
kroplami różowości księżycowej
spowite rozkoszą płynącą
uderzeniem otulone
nagością i bezwstydem
smakiem czucia
drżenia pod naporem
fali o ciśnieniu
wydobytym z sita
obiecującego orgazm
spazmatycznie cudowny

Opublikowano

a ja jakoś nie mogę zaakceptować słówka "orgazm" w wierszach... nie wiem moze staroświecki jestem, ale nie wspólgra ono z moim poczuciem estetyki, tym bardziej w ustach kobiety... nie mówię, że robisz źle, ani tym bardziej nie próbuję Cię przekonać, żebyś to zmieniła... po prostu napisałem swoje spostrzeżenie (musiałem to z siebie wyrzucić...:) )
ale wiersz b. ładny... czytam i czytam i naczytać się nie mogę... i tak ciągle czytając dochodze do wniosku że on nie tyle dobry co świetny!!!! jest....

Opublikowano

A mnie wlasnie sie wydaje ze slowo orgazm pasuje, wiersz moze i doslowny, ale Lezko mnie sie podoba :)

Opublikowano

A czemu omijać słowo orgazm-przeciez to tak,jakbyśmy omijali słowo miłość,erotycznie,sex-a może jeszcze stwórzmy liste słów zbyt dosłownych nie pasujących do wierszy,których autorzy nie powinni używać w swoich wierszach,żeby nie psuć smaku tym,którzy nie zastanawiają sie nawet przez chwilke nad wierszem-tylko dalej snują swoją bajke o idelanym wierszu,idelanej miłości,.idelanym języku ,itd.Kochana Łezko-jak dla mnie bomba.
Słowa sa absolutnie trafne.

pozdrawiam
wzburzona światem
ania

Opublikowano

to ja przecież mówię, że mi się wiersz bardzo podoba... a sam uważam, że w poezji nie ma i nie powinno być żadnych ograniczeń... ale akurat ten wiersz (przynajmniej dla mnie) jest wierszem subtelnym a słowo orgazm swoją dosłownością trochę psuje ten efekt...

Opublikowano

..Subtelny Tęsknot Dotyk..
..w Nocy ukryty..
..i w Bezdomności..
..co Ciszą..
..i Niewidzeniem Czułym..
..Obietnicę wypełnia..
..Słowem mocniejszym..
..jak Krzyk..
..rodzony..
..Pchnięciem ostatnim..

..a Magią nie są Słowa..
..przez Dotyk przeplecione..
..to Ona - Nocą..
..co wokół..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @SekrettTo będzie cały cykl, jest w tej chwili 16 piosenek - wszystkie są na youtube. Jak masz ochotę (tak na Ciebie wpłynęło) to przesłuchaj. Tam już pojawiają się pewne sygnały co i jak :). Ale sprzedaż siebie, haha :D. Tam jest ta księżniczka tak dalej, ale nie wiem ile jeszcze napiszę tego i czy w ogóle ktoś zrozumie to co miałem na myśli. Dobra nie zanudzam miło mi za komentarz :D @Poet KaDziękuję :)
    • Wstaję rano, jeszcze kwiecień, a pogoda jakby luty. Skrobię szyby i do pracy, przyznam szczerze - jej nie lubię.   W sumie nie jest to ta pierwsza, już kolejna, nie wiem która. Kocham tylko pisać wiersze, ale z tego żyć się nie da.   Radio w samochodzie krzyczy, że już będzie coraz gorzej, że niszczymy wszyscy klimat i tak dalej być nie może.   Że od jutra inne prawa, Sejm już zmiany przegłosował. Nowy ład dla całej Polski, a prezydent podpis złożył.   Mięso będzie zakazane, koniec schabów i zrazówki, bo kotlet z mielonej trawy znacznie zdrowszy karkówki.   Samochody?  Zakaz jazdy. Diesel będzie wrogiem ludu. Masz rowerek - to pedałuj, też dojedziesz nim bez trudu.   I podatek od oddechu, taki sam  od śladu buta, a jak kichniesz, licznik pika: „To emisja — nie oszukasz”.   W telewizji wczoraj mówił pan minister z miną mądrą: „Dla planety trzeba cierpieć”, i odjechał wielką hondą.   Dość mam, jadę do lekarza, numer biorę - jestem któryś, a przede mną siedzi małpa, a przed małpą trzy kocury.   Pani mówi: „Proszę czekać, bo dziś żółw ma konsultacje, pan ma tylko lekkie bóle, dla planety zwierzak ważny”.   Nagle budzę się spocony, patrzę - wszystko jest na miejscu. Są w lodówce kabanosy , więc uśmiecham  się do siebie.
    • @wiedźma To może coś z ciśnieniem atmosferycznym? Żeby się z tego epidemia nie zrobiła, dziękuję :) 
    • @lena2_   Czytam z uśmiechem, a zostaję z czymś poważniejszym. Na tym polega sztuka dobrej puenty.  Bardzo piękny i mądry wiersz! 
    • @Zbigniew Polit   Morał z tego jest rzęsisty- Nie rób z siebie florysty, Bo gdy dusza tnie jak brzytwa, Z koparką przegrana bitwa! Zostań przy burakach - idzie Ci to zdecydowanie bardziej malowniczo niż sadzenie petunii! :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...