Bartosz Wojciechowski Opublikowano 30 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Zdarza się niekiedy, że zupełnie jak w bajce chwytam księżyc na niebie w trzy dłoni palce i zrywam jak jabłko. Mam wówczas takie nieodparte wrażenie, że jest blisko mnie to, co jest przecież dalekie i że jest tu od zawsze - marzenie. Wyciągam wtedy ręce po jeszcze więcej i zbieram gwiazdy, po jednej, po jednej, aż wypełnią kieszenie. Jak myślisz: gwiazdy... w jakiej są cenie?
elza sta Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 pięknie się Pana czyta proszę o więcej
M._Krzywak Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Forma - na plus. Też z przyjemnościa zanurzyłem sie w tym świecie - jeżeli liryka, to właśnie taka. Tak. Pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 31 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 No kto by pomyślał, że taka myszka jak ja może czasem słowikiem zaćwierkać spod miotły... :) Państwa powyższe krótkie komentarze to dla mnie duża radość i motywacja. Dzięki, pozdrawiam i w przyszłości postaram się o więcej:)
pathe Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 bardzo mi się podoba sposób w jaki operujesz słowem, wersyfikacja, taki miękki ten wiesz. do ulub:)
basia p. Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 to naprawde pierwszy wiersz ktory zrobil na mnie tak pozytywne wrazenie sposrod czytanych tutaj. fakt ze goszcze tu od niedawna ale... gratuluje tej subtelnosci. czekam na kolejne.
Anna Maria K. Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Bardzo podoba mi się Twój styl, szczególnie że zauważyłam, iz mamy podobną "wyobraźnię poetycką", o ile tak wypada rzec. Miałam kiedyś podobną wizje księżyca, którego chciałam kosztować łyżką i delektować się jego bliskością. Może to niekoniecznie to samo, co zrywanie jablka, ale odbieram ten wiersz wyjątkowo osobiście. gratuluję serdecznie i pzdr ;)
Ewa Fałdarek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 :-) jak wzruszająco i lekko
pathe Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 zawsze chętnie do niego wracam.bajkowy.
Rekomendowane odpowiedzi