Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Do drzwi i okien proszę nie stukać. Ja chcę mieć ciszę i święty spokój. Jestem zmęczona - muzyki słucham, Mam stres wiosenny - każdego roku. Więc nie zakłócaj mej samotności, Swoim wywodem o elektronach. Nie mów mi o nieoznaczoności... Cała dygocę - ja rozsmucona. Z nauki wyżyn spadaj na ziemię: Plancka, Einsteina zostaw na boku. Zamiast narzekać na ludzkie plemię Swoim ramieniem mnie raczej otul. Pomyśl - zakuta kochana "pało" I wdrap się czule na me wzniesienia. A jeśli tego będzie Ci mało. To może spełnisz nasze pragnienia. dedykuję dzie wuszczce za poczucie humoru
Bartosz_Cybula Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 dobre na poprawę humoru :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 To "wdrapywanie się na wzniesienia" jest bardzo wiosenne. Pozdrawiam. Stefan.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za zajrzenie pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i oto idzie wśród tej poezji zaangażowanej postanowiłem pisać z uśmiechem pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefan - przecież kiedyś to wzniesienia się zdobywało a teraz się człowiek wdrapie i też ma radochę pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Czasem to w doła trzeba zastukać A echo niesie, dzie wuszka słucha. I w tany ruszyć, Myśli zagłuszyć. Oj, zawsze chłopa zwiedzie dzie wucha. jeśli zutylizujesz swój dołek to co Ci zostanie? Zwycięży cisza. Pozdrawiam Jacek
jacek_sojan Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Piaskownicę czyni mój imiennik wespół z dzie wuszką; sympatyczna zabawa w słowa i rymy, a nawet treść jest mi przychylna: "zamiast narzekać na ludzkie plemię swoim ramieniem mnie raczej otul" jako jednorazowy wybryk można zaakceptować, a nawet nie można nie zaakceptować zważywszy na dedykantkę /dzie wuszkomania ogarnia narody, ma kobita charyzmę/; :))) J.S.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Jacku!! czytam kilkakrotnie i nie załapuję - stylistycznie poprawne - nie wiem To jest monolog powiedzmy "dziewuchy" skierowany do uczonego partnera. Początek wiosny ona rozdrażniona i........ uświadamia sobie sama, co by jej pomogło. A propos dzie wuszki - była (a właściwie jej słowa) weną tego wiersza. Pozdzrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi