stanislawa zak Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Wiosna - wizjonerka za długo już wymyśla pozimowy image olchom, cisnącym się do więzionej w krystalicznym skupieniu wody. Wiatr nie mogąc przyjrzeć się niedoskonałościom, zawzięcie gwiżdże w zimnym powietrzu porywa całe płaty śniegu do bólu ciska w oczy w twarz. Smaga bez zakończenia melodią płynącą z fletu niestrudzonej zimy po raz pierwszy we własnym wnętrzu widząc wyraźną niemoc, tylko unosimy się gniewem sztywniejąc pod cieżarem -do jasnej cholery. Miotani falami emocji, zaplątani siecią przypadków, oddech tylko łapiemy na wędkę pakując do plecaków niefrasobliwość zimy okoniem w przerębli nie dasz nadziei wiośnie
Espena_Sway Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Stasiu, całkiem przyzwoicie, poetycko o tej wiośnie. tylko proponuję wprowadzić nieco zmian, chodzi mi o interpunkcję.Wiosna wizjonerka za długo już. wymyśla pozimowy image olchom cisnącym się do więzionej w krystaliczny stan skupienia wody. Nie mogąc przyjrzeć się swym niedoskonałościom wiatr zawzięcie jednak gwiżdże. w zimnym powietrzu porywa całe, zamrożone płaty śniegu. do bólu ciska w oczy, w twarz smaga bez zakończenia melodią płynącą z fletu niestrudzonej zimy. po raz pierwszy. widząc wyraźnie swoją niemoc we własnym wnętrzu, tylko unosi się gniewem sztywniejąc pod cieżarem -do jasnej cholery Miotani falami emocji, zaplątani siecią przypadków - oddech tylko łapiemy na wędkę pakując do łodzi frasobliwość szczegółow. okoniem w przeręblu nie dasz nadziei wiośnie pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
stanislawa zak Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Espeno! dzięki a już myślałam że nikt nic nie poradzi mojej gra-foni (heh), pozdrawiam serdecznie!
Ewa_Kos Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Stasiu ja to wolę podziwiać i robię to z przyjemnością; nie lubię interpunkcji ( w wierszach ) Podobasię teraz bardzo. Oj ta wiosna myślisz, że przyjdzie? Pozdrawiam serdecznie i ciepło. EK
Eugen De Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Wiosna wizjonerka za długo już wymyśla pozimowy image olchom, cisnącym się do więzionej w krystaliczny stan skupienia wody. ---więzionej (w kim?czym?)krystalicznym stanie skupienia wody Nie mogąc przyjrzeć się swym niedoskonałościom,---(niedoskonałości wiatru?) wiatr zawzięcie gwiżdże w zimnym powietrzu i porywa całe płaty śniegu do bólu ciska---jak śnieg to zamrożony?! nimi w oczy i twarz. Smaga bez zakończenia melodią płynącą z fletu niestrudzonej zimy. Po raz pierwszy widząc wyraźnie swoją niemoc---kto widzi? jakie wnętrze? (zimy?) we własnym wnętrzu tylko unosi się gniewem sztywniejąc pod cieżarem - do jasnej cholery Miotani falami emocji zaplątani siecią przypadków oddech tylko łapiemy na wędkę pakując do łodzi frasobliwość szczegółow----nie rozumiem finału dwóch strof, coś zagmatwane? okoniem w przerębli nie dasz nadziei wiośnie---(chyba ta przerębel?) Pozdrawiam.
Ewa Rajska Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 zgadzam się z poprawkami Eugena:) ale poza tym, to jest superrrr!!! mam nadzieję, że ta wiosna wreszcie przyjdzie:) pozdrawiam serdecznie! ER
mikołaj chrobochek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 jak zwykle świetnie pani stasiu. pani to wiosna bez wiosny
le_mal Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Stasieńko ja też tęsknię. Jutro ma przyjść. Na wszelki wypadek pozdrawiam bardzo ,bardzo ciepło:)
stanislawa zak Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Ewo, dzięki za miłe słowa, Eugenie masz rację, niepotrzebnie zmieniłam 3 zwrotkę z ..my na wiatr, i chyba poprawię jak było, Mikołaju, dzięki za tę wiosnę, Ewo , zgoda-poprawię le malko- u ciebie Jej nie ma Szczecin zawsze miał wszystko szybciej wszystkim PAŃstwu dzięki za wgląd i rady pozdrawiam serdecznie i ciepło!
M._Krzywak Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Wiosny nie będzie :) Zostana tylko wiersze o niej, jak np: okoniem w przeręblu nie dasz nadziei wiośnie i bardzo dobrze. Zima jest super. A wiersz - jak zawsze, na poziomie. Tak. pozdrawiam.
stanislawa zak Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Michale, zima jest super, bo okrywa wszystkie brudy śniegiem, wiosna jest super bo okrywa wszystkie bryudy- zielenią!lato- kwiatami, jesień- liśćmi Niech żyją wszystkie pory roku, he he dzięki!i pozdrawiam wiosennie
le_mal Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Stasiu!słońca trochę jest,ale zimno. Piję kawę,ale nie mogę rozbudzić się wiosennie.Pozdrawiam serdecznie:)
stanislawa zak Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 le malko ja też już po kawie, słońce zagląda do mojego okna, dzięcioł z czerwoną czapeczką zawzięcie dziobie resztki słoniny na daszku pod oknem, niebieska sikorka - czupurka krąży wokól niego ,sroki drą się na lipie, nie wiem czy za słoniną ,czy oznajmiają wiosnę, czy każą mi wyjść na powietrze,i pociagnąć wiosnę za nos! pozdrawiam ciepło . dzisiaj palimy marzanne, bo utpoić jej się nie da! Jezioro skute lodem.pa!
Ewa_Kos Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Jak już spalicie ''marzannę'' to popiół zakopcie wtedy dopiero będzie ciepło. Pozdrawiam Stasiu jeszcze cieplej. Pa! EK
stanislawa zak Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 a tego to nie wiedziałam , Ewo, zrobię jak każesz! tylko jeden szkopół, jak wykopię dół ziemia zmrożona! pozdrawiam Wiosną! razem z dzieciołem! pa!
le_mal Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Teraz wszystko zależy od Stasi. Stasiu dobrze spalcie i za kopcie:)Pa.
stanislawa zak Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 ło cholerka, ale odpowiedzialnośc na moje biedne barki ze wszech sił postaram się wywiązać. reklamacje- w razie czego- nie do mnie, lecz do świetlicowej w Warniłegu!ona kierownicą tego przedsięwzięcia! he he więc- DO WIOSNY!
le_mal Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Znalazłam na mapie. jak Pani świetlicowa żle spali marzankę to do jeziora pójdzie topić(ale nie się)! DO WIOSNY:)!
stanislawa zak Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 le malko, znalazłaś mnie na mapie? a to ci checa, teraz spełnij marzenia moje i zjedz!
Rekomendowane odpowiedzi