M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Taką przyjaciółkę chciałbym na zabawy która daje wolną rękę, nie wnika w me sprawy ładna ma być i miła, niekłótliwa wcale żeby można było brać bez żadnego ale niechaj się nie chroni przed dotykiem ciała co by bez tłumaczeń, a ochotnie dała i pod każdym calem niech obcą nie będzie w knajpie, w kinie, na zadymie ma być ze mną wszędzie bo jeżeli będzie zazdrosna, nudna wystraszona chytra na pieniądze i z zawiści chora to niech taka lepiej nigdy się nie zjawia ale dziewcząt kłamstwa to dla mnie obawa. *parafraza epigramatu J.A. Morsztyna
M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z rymem, panie, z rymem...
M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bo to na żarty tylko, hehehe Dzięki.
Ewa Rajska Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 fajne technicznie:) ale taki peel to lepiej niech sobie przytulankę kupi:) pozdrawiam serdecznie! ER
M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Peel jest pozytywną postacią, Pani Ewo, to kobiety są złe, hehehehe
Piast Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Taką przyjaciółkę chciałbym na zabawy która daję wolną rękę, nie wnika w me sprawy - która daje wolność, nie wnika w me sprawy ładna ma być i miła, niekłótliwa wcale - ładna ma być, miła, niekłótliwa wcale żeby można było brać bez żadnego ale - by brać można było bez żadnego ale niech zbytnio się nie chroni przed dotykiem ciała - niechaj się nie chroni przed dotykiem ciała co by bez tłumaczeń, a ochotnie dała i pod każdym calem niech obcą mi nie będzie - i pod każdym calem niech obcą nie będzie w knajpie, w kinie, na zadymie ma być ze mna wszędzie - w kinie, na zadymie, ma być ze mną wszędzie bo jeżeli będzie zazdrosna, nudna wystraszona - bo jeśli zazdrosna, nudna, wystraszona, chytra na pieniądze i z zawiści chora to niech taka lepiej nigdy się nie zjawia ale dziewcząt kłamstwa to dla mnie obawa. Inaczej, p. Michale być nie może. Jak z rymem, to niech i z rytmem będzie Pozdrawiam Piast
Ewa Rajska Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Peel jest pozytywną postacią, Pani Ewo, to kobiety są złe, hehehehe może bez pani, Panie Krzywak:) kobiety złe? hehe no nie no!! kurczę, to my się staramy być inteligentne, błyskotliwe, wrażliwe, mieć bogate wnętrze, a tu się okazuje, że faceci-egoiści szukają pustych laleczek, które mają być ozdóbką i zabawką, jak się facetowi spodoba.... i gdzie to zło kobiet? ehh...
M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Piaście - uwagi są cenne, ale: która daje wolność - to jest zbyt wielkie słowo, wolnośc... a reszty krztynke skorzystam, jeżeli można. Dzieki. Ewo - albo ozdoba, albo kuchnia, heheheheh
Ewa Rajska Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 no dziękuję...kurczę...a co z równouprawnieniem?
Smok Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a piękne są dziewczęta i przyjaciółki też :)
M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Ewo - równouprawnienie jest-kuchnie wasze, pokoje nasze, żeby to rowno było jakoś :) Smoku - a żebyś wiedział...
Eugen De Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Taką przyjaciółkę chciałbym na zabawy która daję wolną rękę, nie wnika w me sprawy ładna ma być i miła, niekłótliwa wcale żeby można było brać bez żadnego ale niechaj się nie chroni przed dotykiem ciała co by bez tłumaczeń, a ochotnie dała i pod każdym calem niech obcą nie będzie w knajpie, w kinie, na zadymie ma być ze mna wszędzie-----mną, literówka bo jeżeli będzie zazdrosna, nudna wystraszona chytra na pieniądze i z zawiści chora to niech taka lepiej nigdy się nie zjawia ale dziewcząt kłamstwa to dla mnie obawa. *parafraza epigramatu J.A. Morsztyna Pozdrawiam Michale. Nie umiem rymować, gratuluję parafrazy!
Ewa Rajska Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a kim w takim razie jest ta, która wysłucha, pocieszy, zrozumie? poza tym jak przychodzi co do czego to podobno faceci lepiej gotują:D (ale też są o wiele bardziej leniwi:P)
M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Eugen - faktycznie, dzięki, poprawiłem Ewo - to mama. Ona właśnie pociesza, gotuje i rozumie. Żona - gotuje i sprząta, a co dalej... hm, właśnie o tym mówi treśc wiersza... :)
M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. albo matołectwo - moje zresztą. Dzięki za podpowiedź, szczególnie cenne, bo warto było przysiąśc nad tymi zgłoskami, ale sie nie przysiadło i nie do końca to wyszło. No, ale jeżeli choc uśmiech zakwitł na twarzy, to przynajmniej tyle :) Dzięki i pozdrawiam.
Krzysztof Wysocki Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 która daje - ona daje a ja daję, tu jest dobrze, literufki żadnej nie ma Morsztyn wiecznie żywy między innymi dzięki Krzywakowi, wielki dzięki. Fajne. Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam jeszcze pomysł na "Raki" kochanowskiego - ale na razie to mnie przerasta... wielkie dzieki. Pozdrawiam.
Beenie M Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Trochę gubi się rytm, ale uśmiech wywołuje. Parę małych szlifów i nawet, nawet...obraz autokratycznego mężczyzny (takich kobiety nie lubią, no chyba że te z zaniżoną samooceną) pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi