jacek_sojan Opublikowano 18 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Jest taki ogród jakiego nie ma w Holandii całej tulipan szepcze do ucha płonąc jasności takiej perły nie znajdziesz jak biały goździk na włosach twoich jak goździk biały bogini Flory co gości w domu moim w atłasach jak murawa latem to żona moja i jej taki ogród dałem X Jest taki smutek który jest wszędzie gdzie cierpienie oczy zamglone nocnym czuwaniem widzą niewiele - chorą i pościel włosy jak trawa kiedy śnieg leży gubią się sterczy poduszki kamień złamane kreski brwi na twarzy oczy zamknęły dwie kreski ciemne niewiele chwyta zmęczona ręka już tylko linię ściągniętych ust chora Saskia moja żona mój ból
Vera_Ikon Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 złamana kreska brew na twarzy oczy zamknęły dwie kreski ciemne kreska-kreski Na początku gryzły mnie te rymy - nie rymy. Brakowało mi rytmu. Ale za drugim razem się przekonałam. Nawet bardzo. Na 4+ Tak smutno się tylko zrobiło. Przesmutno. pozdr nocnie Weronika
elza sta Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 strasznie smutno się zrobiło, życzę uśmiechu
jacek_sojan Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Vera Ikon.; elza sta.; moje drogie, pragnąłem tylko oddać wzruszenie, jakie zbudził we mnie rysunek Rembrandta, skatalogowany pod tytułem: Chora Saskia; jeśli zasmuciłem, to...żale do malarza; :)) J.S.
Vera_Ikon Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Żadnych żali... Dobrze napisane, skoro się klimat udzielił :) Znaczy: chwalę. Jak się mężczyżnie powie, że zrobił smutno, to zaraz myśli, że się doń z żalem uderza :P ehh... ;) pozdr
jacek_sojan Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 "zrobił smutno" - mężczyzna, jak już r o b i, to zawsze wesoło!; :))))))))))) J.S.
Patryk_Nikodem Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 jeśli zrobiło się smutno to wypada pogratulować bo zapewnie zamiar był taki. pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Patryk Nikodem.; mężczyźni są rzeczowi - "zamiar był taki" ! dziękuję; J.S.
Vera_Ikon Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tu polemizuję :P Przykład: jak robi z siebie sierotę - to smutno ;) pozdr
Vera_Ikon Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A i owszem. Mężczyźni bywają. Nawet czasem rzeczowi.
jacek_sojan Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Vera Ikon; - "jak robią z siebie sierotę" - to już nie mówimy o mężczyznach, lecz o smarkaczach; J.S.
Eugen De Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Jest taki ogród jakiego nie ma w Holandii całej------------wolałbym" w całej Holandii" tulipan szepcze do ucha płonąc jasności takiej perły nie znajdziesz-----jasnością perły której nie znajdziesz jak biały goździk na włosach twoich jak goździk biały bogini Flory-----no, moze mógłbym sie zgodzic na to powtórzenie:jak goździk co gości w domu moim------ i tutaj " w moim domu" w atłasach jak murawa latem to żona moja i jej taki ogród dałem X Jest taki smutek który jest wszędzie------jest taki smutek wszechobecny gdzie jest cierpienie oczy zamglone nocnym czuwaniem-----czuwaniem w nocy" i potem dobrze się łączy z "widzą niewiele" widzą niewiele - chorą i pościel włosy jak trawa kiedy śnieg leży gubią się sterczy poduszki kamień złamana kreska brew-----------złamane łuki brew na twarzy oczy zamknęły dwie kreski ciemne niewiele chwyta zmęczona ręka już tylko linię ściągniętych ust chora Saskia moja żona mój ból Panie Jacku, gratuluję! Ładnie Pan wkracza w moje ulubione klimaty. Pozdrawiam.
kalina kowalska Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Poruszający obraz inwersje w pierwszej, bez inwersji w drugiej części - tak w drugiej zwrotce: pełno "jest" w pierwszym wersie - ale w sumie dobrze sie czyta czy to o kreski brwi chodzi? - bo jedna brew na twarzy to dość nietypowe:) i zaraz potem znowu kreski oczu - za dużo kresek ładny wiersz pozdr
M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 oto materia, z której artysta tworzy dzieło... Klasa , czyli bardzo, bardzo na tak. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie, chłopa trza krótko. A wiersz fajny. Pozdrawiam, Stefan.
jacek_sojan Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Eugen De.; kalina kowalska.; dzie wuszka.; będą "kreski", muszą być "kreski" w powtórzeniu, bo to na oczach czytelnika powstaje "rysunek" - właśnie z kresek, /to zamierzone/; obok bogatego kolorystycznie, "triumfalnego" obrazu olejnego pt. "Saskia jako Flora", zestawiłem rysunek, a właściwie szkic...o jakże innym klimacie /we wszystkim jest dzień i noc/; dziękuję Wam za wgląd i uwagi; będą rozpatrywane w urzędowym terminie; :) J.S.
jacek_sojan Opublikowano 19 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 M.Krzywak.; S.Rewiński.; dziękuję panom za komentarz /nie ma to jak męska solidarność!/; :) J.S.
Rekomendowane odpowiedzi