wianeka Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 rzucony z okien szyb pytasz lecz nikt nie odpowiada Taki to i twój los lecz ty płyniesz w słowach czasami toniesz bo nauczyciel za głęboki czasami brodzisz wszak myślenie za płytkie Taki to i twój los, zbytecznie ty prosisz popłyńmy żaglowcem lecz wiatru nie ma, zbytecznie, bo i tak stoisz w miejscu.
M._Krzywak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 rzucony z okien szyb pytasz - jak tego nie rozumiem, to i reszty raczej nie zrozumiem. nie. Pozdrawiam.
wianeka Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 szyba ma mały współczynnik tarcia....wiesz o to chodziło ze jesteśmy rzuceni od razu z okna z wysokości na cos czego nie mozemy sie utrzymac ,nie pozwoli na uczepienie sie "myśli"
wianeka Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 pytaj a postaram się Ci objaśnić..
M._Krzywak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 rzucony z okien szyb pytasz - nie moze byc rzucony z szyb, tylko ew. z okna. I kiedy pyta - jak leci ? to kto go słucha ? lecz nikt nie odpowiada - nie dziwię się Taki to i twój los - kogo ? lecz ty płyniesz w słowach - niemozliwe to, w rzece można popłynąc czasami toniesz - jak czasami ? To raz utonął i zmartwychwstał ? bo nauczyciel za głęboki - kto ? Co to za związek frazeologiczny ? czasami brodzisz - czasami już było wszak myślenie za płytkie - a jakie jest myslenie głębokie ? Taki to i twój los, zbytecznie ty prosisz popłyńmy żaglowcem - pierwszy wers, ktory moge uznac lecz wiatru nie ma, zbytecznie, - zbytecznie już było bo i tak stoisz w miejscu. - puenta dośc dziwna, ale bohater też tak to widzę. Pytań zostawiłem dośc.
wianeka Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślałem że wyraziłem się jasno...jest to jeden z moich najstarszych wierszy....napisałem go 2 lata temu i nigdy nie przyszło mi do głowy ze mozna nie zrozumiec...(usze go poprawić)dzieki..mam pytanie a teraz jak juz wyjaśniłem czy się to składa czy nadal nie??wiersz do kasacji vczy raczej poprawki??
Rekomendowane odpowiedzi