Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

strzeż się mateńko strzeż

Rekomendowane odpowiedzi

o - to to, dobre pytanie.

A Piastowi gratuluję lotności umysłu. Żeby w godzinę zgłębić całego Milla - rzadkość.
Poza tym pokaż mi łaskawie, gdzie napisałem, że Milljest moim autorytetem? Owszem, uważam go - w dziedzienie polityki - za jednego z największych myślicieli w historii, ale - paradoksalnie, choć tej paradoksalności zapewne nie dostrzeżesz - obok Platona i Hobbesa.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Panie Piotrze, a skąd takie tony?! Czyżby sPiSkowa teoria uderzyła Panu do głowy? W czasie gdy cały świat był i jest pełen podziwu dla naszego solidarnościowego zrywu i przemian po 1989 roku - teraz "patrioci" spod znaku PiSu próbują wszystko zanegować i przypiąć temu inną gebę? Jakie to polskie, gdzie orzeł kala swoje gniazdo, niszczenie dorobku pokoleń, bo komuś się coś zdaje.... To jest też na "P", ale z małej litery?! Pozdrawiam.

nie wierzę w żadnych fałszywych proroków panie Krzywak i jeśli trzeba będzie stanę obok pana gdy tylko ojczyzna będzie tego potrzebowała nawet pod pańskimi rozkazami gdyż ja stopnia podoficerskiego się nie dorobiłem i proszę mi wierzyć tu również odnoszę się do komentarza Eugen De nie jestem patriotą z pod znaku pis-u ja mam ich głeboko w d...
i tak naprawdę o nich i o ludziach takiego pokroju były te słowa kierowane ku po prostu przestrodze nie wiem dlaczego dalej mi to zarzucacie ,być może moje wypowiedzi nie do końca były spójne ale proszę mi wierzyć jeżeli tak jest to było to podyktowane tylko i wyłącznie emocjami .Eugen De-ja też jestem pełen podziwu dla ruchu solidarnościowego
szczerze mówiąc sam brałem w nim udział na swoim ''podwórku'' wręcz jestem dumny z tego
jak z każdego zrywu wolnościowego w historii naszego kraju ja tylko stwierdziłem że jest mi wstyd za Polaków złodzieji i sprzedawczyków których w historii i obecnie nie brakuje i dlatego też uważam że należy pisać o patriotyźmie nawet jeżeli są to tony maryjne jak któryś z panów stwierdził,bo co nam z tego przyjdzie że po wielkim zrywie solidarnościowym dopuszczając nieodpowiedzialnych ludzi do władzy wszystko jak zawsze w historii chciałoby się rzec zostanie ''spieprzone'', znowu się w coś wpędzając do następnego zrywu i tak w kółko.

pozdrawiam