Ewa_Kos Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 wiem synu to nie tak zawsze miało być normalnie moje serce też się buntuje przyszły do ciebie szare chmury skarżysz się już na mokre szyby wszystko wygląda jak cierń w sztuce dobrze wpasowany w cyniczne metafory próbujesz los roztrząsać w chłodnych dłoniach i kolejny raz uczysz się życia wczoraj przyniosłeś złe wieści mówiłeś - to nędzna zabawa z odrętwienia wyrwał się krzyk może zmieni wszystko na lepsze głos drży w piersiach niczym zerwana struna a miód w gardle jak piołun nie chce spływać dobrym słowem kwiaty w wazonie swoimi kolorami znowu fałszują rzeczywistość
Eugen De Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 synu - wiem, miało być zawsze normalnie---- żeby nie było apostroficznie, można odwrócić: "wiem synu... teraz moje serce buntuje się, gdy przyszły do ciebie szare chmury skarżysz się już na mokre szyby wszystko wygląda jak cierń w sztuce dobrze wpasowany w cyniczne metafory próbujesz los rozgrzewać w chłodnych ---może "rozgrzewać" zamiast rostrząsać, opozycja chłodnych dłoni dłoniach i kolejny raz uczysz się życia. --- i na nowo uczysz się życia wczoraj dotarłeś złą wiadomością spod drzewa dobrego, mówiłeś - to nędza zabawy, z odrętwienia wyrywał się krzyk. może zmieni wszystko na lepsze? głos drży w piersiach niczym wygnana ( niby z raju dźwięków?) struna, a miód w gardle jak piołun nie chce spływać dobrym słowem. kwiaty w wazonie swymi kolorami ------- lepiej chyba "swoimi"? znowu fałszują rzeczywistość Pani Ewo, muszę się przyznać, że ja uczę się na Pani wierszach, lubię ustawiać inne wersyfikacje! Proszę mi wybaczyć,ale Pani teksty - treściowo- są do tego idealne! Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Eugen De cieszy mnie Twoja opinia, ale w tym wierszu wprowadzę tylko konieczne zmiany (początek i koniec) sytuacja tu opisana jest prawdziwa i jest to wiersz bardzo osobisty. Dziękuję za dobre rady i pozdrawiam ciepło. EK
stanislawa zak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Ewo, bardzo wzruszajacy, jak każda matka widzę swojego syna i także serce zadrżało-"kolejny raz uczysz się życia"- i wiesz człowiek przez całe zycie uczy sie życia .dopasowujemy sie do innych ludzi, tylko dlaczego inni nie chcą na odwrót? pozdrawiam ciepło!
Rekomendowane odpowiedzi