Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tylko mi kul mokrych szkoda. (on) Grzecznie bliski i cudownie kanciasty, Ogromem szeptu; milionem kroków, Skromnie odpływa nicejska pogoda. Rozsądek wymaga by chusta biała. Bez mórz litości wyboru narodu; Sposobności szukać; rękę podać. Bez strony miłej co przerażona. Lecz jak nie zginąć w bojaźni słowa, Gdy moja troska starannie okaleczona. Równiejszy w obawie odmienia poprawę; Ach! Jak mi sukiennych nadziei szkoda!
Szary_wilk_Akela Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wydaje mi sie bardzo purystycznie napisany.Szkoda tylko,ze nie zawarl Pan w nim zadnej tresci.Dla mnie ten wiersz jest troche jak puszka po piwie:swieci sie pieknie ale brak zawartosci.Pozdrawiam.
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czytałam wiersz kilkakrotnie i za każdym razem odkrywam w nim coś :) i nie wiem czy jestem mało spostrzegawcza czy na tym polega urok Twych wierszy,ze trzeba je czytać i czytać by całkowicie pojąć pełen wydźwiek każdego użytego słowa ( bo po pierwszym nawet połowy nie jest sie w stanie wyłapać). Wiersz ten na pewno przykuwa uwagę a interpretowanie jak zwykle wciąga :) urzekł mnie tytuł, a czemu to już nei powiem, w każdym razie wiersz niezwykle ciekawy. Serdecznie pozdrawiam Natalia
Kasia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jestem pod wrażeniem. :)) Ale mam nadzieje, że sukiennych nadziei nie trzeba będzie ubierac na nicejską pogodą. Teraz wszyscy zaczynają być pochmurnie uśmiechnięci. :) Pozdrawiam Kasia Myślę, że dyplomacja wiele traci... :)
anetzka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pierwsze dwie strofy są w porządku-ostatnia nie za bardzo przypadła mi do gustu.Tytuł świetny.Temat ciekawy.Pozdrawiam
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo dobry wiersz..Forma jest jak najbardziej moja ulubiona:)..Tylko mi rymow jeszcze do szczescia w tym wierszu brakuje..
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz to już "Uśmiechnięte warczenie" (ale nie będę zmieniał wiersza)... bo Czechy i Słowacia krytykują nas. (tj. 10.XII.2003) :-) Dzięki za kom. s.m.
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dobrze:). bo przecież piwo jest napojem chłodzącym zapał do pracy. :-) Dzięki za komentarz. s.m.
Rekomendowane odpowiedzi