Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czasowniki są bezczynne
gdy dołożę muszę zaczynają się odzywać
poruszają drobne sprawy w takt bębęnka
rosną do nawyku nie zdążę

zawsze na czas noc odchodzi mijąjąc na zmianie
w biegu chmury wyplątują deszcz gubią pałąk farb
po środku na dowód żebym nie zapomniała miejsca
pod drzewem śnieg stępiony bielą zniknie bezczelnie
jakby go nie było w utrwalonym mijaniu

Opublikowano

Ciekawie, zwłaszcza pierwsza strofa, druga, budująca jakąś alegorię, dla mnie - zbyt trąci opowiadaniem i banalnym obrazkiem (nieźle zapisane te przemiany, ale bezpośredniość wyznania peelki brzmi naiwnie).
pzdr. b

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wochen @lovej

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Możesz być , nigdzie nie uciekaj . krytykuj do woli . Tylko sugerowanie , nie jest dobrym pomysłem . Ja tak uważam                                                     Miłego dnia . Pozdrawiam
    • W wirze miastowym, każdego dnia chodzę do parku odpoczywać Zauważyłem  kobietę z pięknem anioła Onieśmieliłem się z nią porozmawiać Zaprosiłem ją  na romantyczną kolację ze świecami Niesamowita kobieta przypominająca anioła Nie raz chodziliśmy do tego parku , parku anioła , tak nazwałem ten park na jej cześć Nasza znajomość przerodziła się w miłość Owocem znajomości  stała się rodzina Są anioły,  są w naszych sercach   Miłość przyszła nieoczekiwanie Każdy może mieć własnego  anioła , po prostu otworzyć oczy i serca                                                                                                                                               Lovej. 2025-06-27                                      Inspiracje . Gdzie spotykamy swoją miłość
    • @Łukasz Jasiński oj przybywa ci już tkanki tłuszczowej i starzejesz się :)
    • @Wędrowiec.1984 W "synonimach" do słowa "natręctwo" jest 39 słów w znaczeniu choroby:). Wśród nich fobia. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dzięki, skoro mogę napisać, że się cieszę, to piszę i dziękuję :) Zapewniam Cię, że da się poukładać, Tobie niewiele brakuje, czasem wystarczy poprzestawiać słowa, coś jakby przesadzić ludzi na inne krzesełka, bo nie wszyscy mogą obok siebie siedzieć czy stać, albo przebrać w inne ubranka, poszukać innego słowa.  Z weną różnie bywa, potrafi być kapryśna, zajęta , znudzona, głucha... Dzięki za odwiedziny :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...