Sceptic Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 wiersz już publikowałem i to dosyć dawno, teraz jednak - przy okazji gruntownego przerabiania moich tekstów - urodziły się dwie różne jego wersję. Proszę o pomoc w wyborze: wersja pierwsza jest "normalniejsza", bardziej prozowata: SOLIPSYZM (wersja I) myślałem o ludziach którzy szli tego dnia po ulicy nikogo z nich nie znałem a przecież sam wszystkich wymyśliłem uśmiecham się do nich jak do własnych myśli myślałem jak jakiś mądry człowiek tłumaczył mi że to wszystko bez sensu że inni też są że nie ja jeden słuchałem nie mogąc wyjść z podziwu że takich mądrych ludzi potrafię wymyślić myślę teraz o tym czego nie widzę daję efemerydę egzystencji w bezlitosnym Imperium Empirii gdzie percipi=esse myślę o tym jak kładę się spać z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku to przecież bardzo odpowiedzialne zadanie – być wszechświatem .............................................................. wersja druga jest pocięta, "zeliptyzowana" - próbuje oddać taki trochę popieprzony nastrój wiersza: SOLIPSYZM (wersja II) myślałem o ludziach którzy tego dnia po ulicy nikogo nie znałem a przecież sam wymyśliłem uśmiecham się jak do własnych myśli myślałem jak tłumaczył że to bez sensu inni też są nie ja jeden słuchałem pełen podziwu że takich mądrych potrafię myślę czego nie widzę daję efemerydę egzystencji w Imperium Empirii bezlitosnym percipi=esse myślę jak kładę się spać z poczuciem spełnionego obowiązku to odpowiedzialne zadanie - być wszechświatem Proszę o pomoc w wyborze i ewentualnie krótkie uzasadnienie ;)
Sceptic Opublikowano 5 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Dzięki, dzięki! A nad tym kulawym miejscem pomyślę. trzeba korzystać z praw obywatelskich, hehe :)
stanislawa zak Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 jak dla mnie Sceptyku, bardziej myśląca jest wersja II nie przegadana, zwięzła,: w pierwszej są elementy denerwujące, np.-przeciez sam wszystkich wymyśliłem uśmiecham sie_ do nich_ jak do własnych myśli -tutaj mnie drażni pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi