Przemysław Popławski Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 zafsze gdy widze fele najczeńściej to w niedziele gdy idzie po kościele mam na niom hrapy wiele i muwie do niej : felo co zrobimy z niedzielom kupie cie dziś za szelong albo za piwa dwa muj kożeń jest tak jak jak kloc asz nim rozwaliłem srocz i muwie jej w karzdom noc ty tesz masz w cyckah moc majtki zostaf u mamy i chodź - napierdalamy i nie rup takiej dramy zdupcze cie ras czy dwa gdyby ktoś mnie zapytał jesteś dobra kobita mósisz być być troche bita ras na tydzień i kwita bo ja jestem dresiażem chłopakiem s tfoich mażeń jest nam tak dobrze w parze że na ślup sie odważe
Oxymoron Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Czasem brak ludożerców daje się boleśnie odczuc ...
asher Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 A obecność ludzi nieobeznanych z warunkami przybija. Ktoś wwala tu kolejny wiersz, a nijt nie pilnuje czystości gatunku (prozy).
stanislawa zak Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 pomyliłeś działy- to było w Zet.
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 No i teraz nie wiadomo czy się na ten konkurs załapałeś a tak się starałeś :)
Przemysław Popławski Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Trudno odmówić umiejętności trafnej oceny OXYMORONOWI - autoocena ( mam na myśli login ) jest adekwatna. Do Pana|i OXYMORONA: ignotum per ignotum Jest taka znana wszystkim logiczna zasada -jeśli ktoś ją przeoczy, pewnikiem w fałsz wpada. Interlokutorowi zniknie uśmiech błogi: ma do braku logiki adekwatny login. PS. Dla wyjaśnienia potencjalnym czytelnikom nie znającym starożytnej greki - greckie, antyczne: morós 'głupi', gdzie polskim - ó - oznaczyłem starogrecki akcent oxytoniczny, strgr. oxus 'kwaśny' - stąd OXYMORON. Przemysław Popławski
Przemysław Popławski Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Do Pana ASHERA: Przepraszam za pomyłkowe przesłanie na dział PROZA swojego antywiersza, napisanego specjalnie na konkurs n a n a j g o r s z y w i e r s z, stąd wulgaryzmy. Obiecuję, że wiecej taka pomyłka z mojej strony się nie powtórzy. z poważaniem Przemysław Popławski
Oxymoron Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Słuchaj pajacu! Polecam przejrzec słownik wyrazów obcych i zapoznac sie ze znaczeniem słowa oxymoron a nie mi tu wykładac jakies pseudointelektualne teorie. Napisałes jakis gówniany wiersz i ja ci to powiedziałam i tak w miare delikatnie wiec sie ciesz bo nastepnym razem to ci dobitniej powiem co mysle.
Przemysław Popławski Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 BAJKA O OXYMORONIE ( pytanie retoryczne:) Miałbym według jakiegoś tam OXYMORONA cały nasz świat postrzegać przez pryzmat 'ogona'? Jęła spurytaniała OXYMORONICA prawidłowym moralnym pionem się zachwycać. Wzięła pion, poziomicę - by w swoich probierzach ile stopni odchyłu dokładnie wymierzać. I gdy wreszcie znalazła pion moralny krzywy zaczęła w niego ciskać straszne inwektywy: nie przebierając w środkach rozrzutnie szafuje już to ludożercami - już w erekcji ( ****** ). Muszę to wziąć do serca, nie mogę mieć w nosie - jeszcze, nierozważnego, spalą mnie na stosie?! Chyba zacznę się modlić i poproszę Bozię, niech wyprostuje mój pion etyczny w skoliozie. Może ze skruchą, bosy, pójdę do Canossy, sypiąc głowę popiołem, wyrywajac włosy? Cały jestem w ukłonach do OXYMORONA, a niechże jej na chwałę zabrzmi antyfona: ( Archaniołowie, rzewnie śpiewając: ) Przenamolne pytanie wciąż nam w uchu skrzeczy - skąd u takiej Damy ta znajomość rzeczy? Lecz sam OXYMORONIK wszystko nam wyjaśnił: o b ł u d n o g ł u p i a cnota to też sprzeczność właśnie! ( Narrator: ) Na kiepski sąd a p r i o r i dobrym antidotum satyra, co kpiąc z głupoty wybawia z kłopotów!
Rekomendowane odpowiedzi