Mirosław_Serocki Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 mojaż ty nadobna księzniczko ulotna kędy twoje dłonie niby resztki światła wędrują przemęczone jak strzyga samotna moja myśl w resztkach snu bezszelestnie się gmatwa i lecę na skrzydłach tęczy poprzez swe marzenia dopóty się paliwo wew zbiornikach nie skończy pod twe stopy z muślinu całkiem od niechcenia rozsypuję róż płatki co rosły bez kolcy w takim słowie zaklęta które pod kamieniem śpi od lat tysiąca i nigdy nie mówi płonie ogniem niewinnym i samotnych gubi otulona w mgły pasma pod cudzym imieniem nieledwie się porusza w trumiennej pościeli ani się nie rozmnaża ani się też dzieli
stanislawa zak Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 'rozsypuję róż płatki' co wyrosły na oślicy, piękny zapach tychże, jak pies na smyczy trzymany od lata w powietrze od bąków wzlata.- Panie Mirku pięknie Pan operu-jesz słowami wierszyk konkursowy chyba już za nami.he he pozdrawiam szczerze uba-wiona! ES
vacker_flickan Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 sonet przecudnej urody:D
Mirosław_Serocki Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. buhahahahahahahaha, jeżeli myślimy o tym samym :D
vacker_flickan Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. buhahahahahahahaha, jeżeli myślimy o tym samym :D no raczej o „paliwie wew zbiornikach”:D
Roman Bezet Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 No właśnie, dlaczego nie zaznaczone, że sonet?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiersz przeczytałem na głos koleżankom w pracy. Jedna spytała o pana fotografię. Czy można, autorze? dyg b PS. Ze szczerości serca: [color=red]Q[/color]
Rekomendowane odpowiedzi