stanislawa zak Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 czeka z zadartym ku górze sercem cierpliwie i czujnie - kto zjawi się pierwszy pan który obrzuci mięsem strzępek bajki o biedzie i kości sroka wystrychnięta czy wiatr przeszywający przez szparę pożera sikorki wzrokiem trochę śniegu spadło do miski jedynie łańcuch mruczy z daleka: poszcze-kaj posz-czekaj po-szczekaj zaszcze-kaj
Cassiel Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Dla mnie za mało w samej istocie - za dużo natomiast w samej treści, przeładowałeś; mało pola manewru. Chociaż bardzo bym chciał to nie mogę powiedzieć, że mi się podoba - jest sympatycznie, a dla mnie to nie wystarczy, co by powiedzieć, że wiersz jest dobry; myślę, że warto go jeszcze pod pióro wziąć; co nieco wyrzucić, inaczej ująć, dać więcej manewru w słowie. Pozdrówka ;)
stanislawa zak Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 leżał w warsztacie -bez skutku dzięki Cassiel,poprawiłam, nie wiem czy dobrze
Ewa_Kos Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Fajny pomysł Stasiu z tym łańcuchem.Ja bardzo kocham zwierzęta i warsztatowa wersja też mi się podobała. Plusik i pozdrowionka od nas. EK
Eugen De Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Ballada o piesku na łańcuchu! Kupuję! Gratuluję! Pozdrawiam!
stanislawa zak Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Asiu, nie za dużo zbrałaś?pies bez łańcucha pójdzie do opery śpiewać arie głodowe, hi hi -pozdrawiam Ewuś ja też WAS ściskam! Eugenie- jak juz kupujesz, podziel się z pieskiem kawałkiem kości, dzięki!
Vera_Ikon Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Mi bardzo!! Za serducho chwycilo :( Smutne to to takie :( Ale jestem na wielkie TAK. Podoba mi się forma... a treść ściska. Takie pieskie życie... pozdr serdecznie Weronika
Miłka Maj Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 chyba ta wersja w warsztacie bardziej misię, za bardzo posiekałaś na wersy, no ale sentyment został, buzia/V.
stanislawa zak Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Tomku, coś ostatnio skąpy jesteś w słowa, nie obrażę się jak powiesz że nie podoba się albo dasz swoją wersję, robi sie mało ciekawie. pozdrawiam ciepło!!!! Weroniko,smutne jest pieskie życie, a dzisiaj "dzień kota", chyba wszyscy będziemy go obchodzić , he he, dzięki - pa! Miłko, miłoże i tu zajrzałaś, połączyłam wersy,buźżźźź.
M._Krzywak Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Udane, szczególnie puenta wprowadzająca onomatopeiczne naśladowanie owego pieska. Na tak. Pozdrawiam.
stanislawa zak Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Michale- dziękiser.
Tali Maciej Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 końcówka w stylówce jaką lubię naj za to odemnie uśmiechy i brawa pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 miła wpadka, dzięki!
Nechbet Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 bardzo bardzo mi się podoba Stasiu:) pozdrawiam cieplutko:)
stanislawa zak Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Nechbet mnie też bardzo ,że zajrzałaś i czytałaś pozd.ciepłą łapką.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Ciekawy pomysł, ale tym razem nie dla mnie. pozdrawiam /Arek
Rekomendowane odpowiedzi