jasiu zły Opublikowano 7 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 szlag by trafił poetów z ich abstrakcyjną uczuciowością która tkliwie utkana w nieprzeniknionej płaszczyźnie świeci po oczach aliteracjami każda onanistyczna zabawka obfituje w jakieś my co oczywiście rozumiemy opacznie upatrując uniwersalnej prawdy niepodatni na identyfikację wyżej wymienionym kodem kreskowym czasem jesteś ty zupełnie nie rozumiejąc dlaczego cię to obchodzi pewnie po pijaku trafić nie może tłumaczysz sobie oni sprzedali się już teoriom spiskowym więc padło na twoje podwórko tudzież zaimek potem z dyskusji dowiesz się że ty wcale nie jest adresatem ale ja też być nim nie mogę bo poezja wyznaniowa się przejadła i przetrawiła do formy biopaliwa a nikt nie chce jedynie wynikać z szuflady wyjdziesz z pozytywnym wrażeniem kulturalnie dowartościowany choć w głowie i tak nie ma znaczenia bo na końcu pozostanie tylko wzmianka że taki Wojaczek był z zawodu pijakiem ale lepsze to niż sam akt zgonu *Wyjaśniam, żeby nie gubić czytelnika jeszcze bardziej, że 'mała litera' to księgarnia - kawiarnia w Łodzi, gdzie mniej więcej co dwa tygodnie w piątek jest jakiś wieczór autorski. No i wiersz jest hmmm... może refleksją z takiego wieczoru.
jasiu zły Opublikowano 7 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 A no i cholera literówka w tytule się jakimś cudem znalazła. Powinno być oczywiście "małą", coż pozostaje mi tylko przeprosić i się wstydzić.
patrycha Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 zaintrygowałam się.... ciekawy obraz pełen refleksji faktycznie mnie się podoba zarówno styl jak i treść ale muszę tu jeszcze wrócić z pewnością ode mnie plussssss pozdrawiam cieplutko zza szyby zamglonej
jasiu zły Opublikowano 7 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kurcze też bym chciał tak umieć :) Dziekuję za komentarz i pozdrawiam.
Klaudiusz Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to to miało kiedyś wogóle jakiś sens?? :D ale czyta sie fajnie :) /może ciut przydługie - ale o to chyba chodziło wiec trzeba policzyc na + :) pzdr
Vera_Ikon Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Jasiek! Wywalone w kosmos! Bardzo mi się podoba! Pod każdym względem! Za metafory, za temat, za sposób na temat, za przemyślenia... za wszystko, noo. Pokłony do samej ziemi! i gorące pozdr PS Jak będę w Łodzi to koniecznie zajrzę. Podaj adres, pls :) Jak tam dotrzeć?
jasiu zły Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 No adres już znasz, a dotrzeć hmmm... Traugutta od Piotrkowskiej odchodzi, a jak jesteś w Łodzi, to wcześniej czy później trafisz na Piotrkowską.
Kasia_Szymańska Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. B.fajny fragment. Pozdrawiam:)
Sanestis_Hombre Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 mr. zły n o nieźle drapie owe liryczne coś pozdr!!
stanislawa zak Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 a ja jestem zszokowana- żadnych złośliwości,żadnego pieprzu, tak sobie spokojnie refleksyjnie, jak nie JASIU którego zapamiętałam. ale co tam może być i tak pozdrawiam/ES
Karol_Cioł Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Tak mnie to zaintrygowało, że chyba się wybiorę(bom z Łodzi). Czy w najbliższy piątek na Traugutta 9 coś się wydarzy?
jasiu zły Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Nie mam pojęcia czy coś się tam wydarzy. Koleżanka była jakoś niedawno na pokazie wczesnych filmów Disneya tam. Radzę sprawdzić na ich stronie - pierwsze w Google. Stanisławie za to powiem, że utwór jest złośliwy i to bardzo :P
Kirke szalona Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 No fajne toto! Plusuję interesujący myślopotok. :-) Pozdrówko! Asia
furia ponuria Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 skomasowanie zaimków osobowych i podkreślanie form osobowych pod koniec wersów właściwie do niczego czytelnika nie prowadzi szukalam jakiegos wyniku tego kalambury ale wszelkie wątki doprowadzały mnie do myśli, że autor nie panuje nad manieryzmem zjawisko to jest nagminne w drugiej i trzeciej strofie Wiersz jest istotnie zgryźliwy, ale zgryźliwość ta niewiele wnosi porównanie recytowanych wierszy do onanistycznych zabawek jest szczególnie nie na miejscu kiedy mówimy o wieczorku autorskim gdyż tam ewidentnie chodzi jeśli nie o intelektualną kopulację ze słuchaczami to przynajmniej o swoisty ekshibicjonizm i tak ciekawie, a autorowi należą się całuski
jasiu zły Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy my się czasem skądś nie znamy? No cóż, na wypadek gdyby, to tak w prezencie jedno rozjaśnie - na tym wieczorku autorskim dużo było mowy o onanizmie, sam autor wysnuł taką sobie tezę, że poeci to intelektualne koniowały - a wszystko przez to, że zdarzyło mu się napisać wiersz o ręce. Rzeczywiście, możliwe, że nie panuję nad manieryzmem, ponieważ nie jest on do końca mój (pozwoliłem sobie pożyczyć nieco na potrzeby imitacji). Zaimki natomiast wynikają z tego, że uważam, iż poeci "uznani" których miałem okazję czytać, bądź słuchać, maja dziwną tendencję do wypowiadania się w pierwszej osobie liczby mnogiej (bo zapewne traktują każdy swój utwór jako manifest pokolenia 30- latków), albo z kolei zwracają się do kogoś bezpośrednio bardzo uczonym tonem (zapewne dlatego, że kontemplują rolę człowieka-everymana w świecie szalonego postępu technologicznego). Ja doskonale zdaję sobie sprawę, że osoby które zachwyciły się tym wierszem nieco przesadziły, zdaje sobie też sprawę z paru innych jego wad, ale napisałem go (zupełnie świadomie i nawet trzeźwy byłem) i jak widać ktoś go przeczytał, a niektórym nawet zasmakował, wiec raczej nie uznam go za swoją porażke ;) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi