Julia Zakochana Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 będę pisać listy bez słów poślę biel tych kwiatków których nazwy do dziś szukam w trawie wygniecionej tobą
Luthien_Alcarin Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 ładna końcówka Pozdrawiam Agata
Julia Zakochana Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 dzięki :) wierszyk tak nieodkrywczy.. ale to taki wygrzebany jeszcze z lata ;)
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 pisac listów bez słów się nie da - logiczny błąd, nie ma co ukrywac. Za to minus. Ale za 2 strofe, dłuższą - plus, czyli patrz na to drugie :) Przyjemne to nawet, ciepłe... To na tak. Pozdrawiam
Jacek Mucha Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Michale!!! W poezji nie wszystko musi być logiczne. Np. taki oksymoron - czysta sprzeczność. Motyw trawy wizualnie ciekawy :) Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Michale!!! W poezji nie wszystko musi być logiczne. Np. taki oksymoron - czysta sprzeczność. Motyw trawy wizualnie ciekawy :) Pozdrawiam. Ale ja zawsze byłem przeciwnikiem oksymoronów, także mam czyste sumienie :) Jak podmiot wykonujący czynośc - "pisze" nie robi tego ? Proszę mi to wyjaśnic. Ja rozumiem oksymoron typu: gorący lód, ale tego nie za bardzo... Może myśle bez głowy ? ( to ja, rzecz jasna :)
Jacek Mucha Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Michale!!! W poezji nie wszystko musi być logiczne. Np. taki oksymoron - czysta sprzeczność. Motyw trawy wizualnie ciekawy :) Pozdrawiam. Ale ja zawsze byłem przeciwnikiem oksymoronów, także mam czyste sumienie :) Jak podmiot wykonujący czynośc - "pisze" nie robi tego ? Proszę mi to wyjaśnic. Ja rozumiem oksymoron typu: gorący lód, ale tego nie za bardzo... Może myśle bez głowy ? ( to ja, rzecz jasna :) Podam przykład wymyślony przezemnie :) Rozważmy list tradycyjny, wymagający koperty. W kopercie zatem można umiescić zdjęcie, ślad szminki odbity na kartce papieru, jakiś kwiatek przecudnej urody, 2 tyś. PLN, itp. itd. :)
Julia Zakochana Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 właśnie... a więc rzeczywiście jest to nielogiczne, ale ja nie chcę tego zmieniać... będę pisać listy bez słów - tzn, że chciałabym coś napisać, ale słów brak..można więc posłać w kopertach wiele innych rzeczy, wspomnień... bez słów..
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale ja zawsze byłem przeciwnikiem oksymoronów, także mam czyste sumienie :) Jak podmiot wykonujący czynośc - "pisze" nie robi tego ? Proszę mi to wyjaśnic. Ja rozumiem oksymoron typu: gorący lód, ale tego nie za bardzo... Może myśle bez głowy ? ( to ja, rzecz jasna :) Podam przykład wymyślony przezemnie :) Rozważmy list tradycyjny, wymagający koperty. W kopercie zatem można umiescić zdjęcie, ślad szminki odbity na kartce papieru, jakiś kwiatek przecudnej urody, 2 tyś. PLN, itp. itd. :) i ta czynnośc nazywa się "pisze" ? Julio, ale szermierka o tekst to bardzo dobry znak. Ktoś go czytał :) I myśli przy tym, hehehhe
piernik Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Dla Julki w tym wierszu sam moge ponazywac kwiatki. Podoba sie mnie. Ciekawe. bye
Jacek Mucha Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podam przykład wymyślony przezemnie :) Rozważmy list tradycyjny, wymagający koperty. W kopercie zatem można umiescić zdjęcie, ślad szminki odbity na kartce papieru, jakiś kwiatek przecudnej urody, 2 tyś. PLN, itp. itd. :) i ta czynnośc nazywa się "pisze" ? Julio, ale szermierka o tekst to bardzo dobry znak. Ktoś go czytał :) I myśli przy tym, hehehhe Michale, na łokieć łosia!!! To nie jest wykład logiki ogólnej. To jest wiersz!!! :) Julio trąć Michała w ucho, bo niedomaga ;)
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i ta czynnośc nazywa się "pisze" ? Julio, ale szermierka o tekst to bardzo dobry znak. Ktoś go czytał :) I myśli przy tym, hehehhe Michale, na łokieć łosia!!! To nie jest wykład logiki ogólnej. To jest wiersz!!! :) Julio trąć Michała w ucho, bo niedomaga ;) dlaczego w ucho ? no właśnie - to jest wiersz, słowo ,tekst, np. : piszę bez słów widzę bez oczu słyszę bez uszu czuje bez nosa - ciekawe, czy by tak mnie broniono, że to świetny oksymoroniczny wiersz, hehehehehehe a kwiatki sie należą autorce, to fakt :) Pozdrawiam.
Eugen De Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Panna Julia, jak mniemam, listy maluje kolorami łąki! Duży plusssssssss! Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 początek może być, zakończenie bardzo dobre. lubię miniatury, więc + pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Oscar Dziki Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 zasypiam, zasypiam, zasnąłęm... Taka mała widokówka z mojego wieczoru
Dariusz Sokołowski Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Stokrotki, ale o co tyle zachodu? Żeby dorabiać duchonośną teorię do zwykłego łąkowego barłożenia.
Julia Zakochana Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 dziękuję wszystkim za komentarze :) Pan Krzywiak musi, albo wcale nie musi pogodzić się z faktem że ten "nieszczęsny" oksymoron zostanie ;) cieszę się, że większości się podoba :)
M._Krzywak Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. musze :)
Rekomendowane odpowiedzi