gabriel p. Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 jest ciemna noc a ja skryty w mroku skradam się po zamku wolno krok po kroku moje ciche stąpanie echo odbija wchodzę przez drzwi ktoś kogoś zabija ! zwraca do mnie głowę w blasku świec lśnia jego kły zaczynam biec... wpadam do pokoju zamykam drzwi przed oczyma mam ciągle jego białe kły znowu słyszę kroki ktoś wbiega do komnaty za nim jak skrzydła nocy łopoczą jego szaty spogląda na mnie zimnymi oczyma spozieram na niego w ręku coś trzyma... krzyknął do mnie wyciągnął rękę i z głośnym wrzaskiem skazał mnie na mękę wbił swoje zęby w moją szyję pozbawił mnie życia ja już nie żyję...
Dariusz Sokołowski Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Gniot bezwarunkowy. Czemu spojrzenie jest zimne? Dlaczego zabity gada? Bezsensu jest taki zabieg bez porządnego nakreślenia tematu. A tu jakieś wyziewaaaanie ducha. Bylejakie. Na dnie sarkofagu noc, zimne Twe usta, a jeszcze niedawno oddech tlił. Pamiętam rozkoszny wiatr, masztem gnący sztorm. Dałaś mi swoją łzę. Lubię czarno, ale abstrakcyjnie.
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Szkoda po prostu pisac, niestety, zdecydowane nie. POzdrawiam.
indianeczka poetry:) Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 A czemu nie? Powiewa tanim horrorem,ale wiersz jest dobry tylko nie wiem czy naprawde przekazałeś to,co chciałeś;)
M._Krzywak Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 dlaczego jest niedobry : zbyt prosto napisany, bez żadnego polotu, sytuacja liryczna przedstawia wydarzenie niewiadomo skąd i właściwie po co. Jedyne, co wiemy, że martwy peel opisuje to zdarzenie - puenta jest totalnie nielogiczna. Czas jest taki : teraźniejszy - opis wydarzenia jest prowadzony na bieżąco i wygląda, że spisany był w momencie, gdy kły były zatopione w szyi - to jest po prostu bzdura. Co dalej - co ten, czy to cos ma w ręku, po co peel się skrada o zmroku, kto kogo zabija ? Jeżeli to ma byc dobry wiersz, to jakie są te złe ? Ja przepraszam za taka krytykę, ale myśle, że wylanie kawy na ławe nie zaszkodzi, i raczej zmobilizuje. Szczególnie, że technicznie - rymy, dobrze się trzymają, ale treśc, treśc kładzie całośc. A nawet drobny błąd niszczy całośc, a ja w treści widzę ich pełno.
gabriel p. Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja nie kostrzewski... :P
Rekomendowane odpowiedzi