Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Czy nauczania Jana Pawła II mają wpływ na twą poezje

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

przecież pisałem już wczoraj, że jestem raczej zadowolony ze swojej nienormalności - ale nie odczuwam potrzeby wyruszania na marsze i konstytucyjnego zapisu że "moja nienormalność jest normalna" - a nawet jeśli odczuwam, to przynajmniej jestem świadomy że nie za bardzo mam do tego prawo: Ty jesteś zaburzony po sowjemu, ja po swojemu - geje po swojemu - i każdy jest z tego faktu zadowolony (przynajmniej w teorii) i kazde z nas ma pełne prawo realizowac sie po swojemu - dopóki nie wchodzi w drogę innym - a wtej chwili to geje próbują narzucać innym własne poglądy... tak samo jak Ty nie masturbujesz sie w hipermarkecie, nie dlatego że komuś to fizycznie szkodzi, tylko dlatego że taka jest norma społeczna - tak samo oni muszą uznać, że normą jest rodzina składająca się z kobiety i mężczyzny - ich prawem jest własny pogląd, ich wyborem jest to co robią w domu i na jakie sposoby - ale nie mają prawa domagać sie publicznej akceptacji dla tych odchyłów... a nawet jeśli chcą, to pozostała część ma prawo do publicznego wyrażenia sprzeciwu -na zasadzie prawa do własnych poglądów (bo dopóki nie ma dowodów naukowych - to czy chce zeby moje dziecko bawiło się w doktora z innym chłopczykiem, to tylko i wyłącznie kwestia poglądów - i wolałbym móc nie pozwolić, nie ryzykując ataków ze strony nauczyciela-geja opierajacego sie na konstytucyjnym zapisie, że 20 obcych mi ludzi przegłosowało, że mam to uważać za normalność...

ps. bo ja się tu rozpisuję a własciwie sam juz napisałeś to o co mi chodziło: piszesz "sam jestem ciężko zaburzony" - i nikt Ci z tego powodu problemow nie robi - tak samo jak gejom, dopóki nie wyjdziesz na ulice i nie ogłosisz, że od dzisiaj właśnie to TWOJE zaburzenie ma być uznane za normalne - więcej nie tylko uznane, ale że jeżeli ktokolwiek chociażby myśli inaczej jest "oscarofobem" z ciemnogrodu - niedouczonym ćwokiem i nazistą...

chodzi o to że kazdy z nas ma swoje zaburzenia - i sam fakt posiadania zaburzeń jest własnie jak najbardziej normalny - a tolerancja powinna polegać na akceptowaniu takiego stanu rzeczy dopóki nikomu nie szkodzi - ale właśnie na tolerancji ludzi zaburzonych, którym dobrze ze swoim zaburzeniem, a nie na nakazie uznawania ich za normalnych...

przecież pisałem już wczoraj, że jestem raczej zadowolony ze swojej nienormalności - ale nie odczuwam potrzeby wyruszania na marsze i konstytucyjnego zapisu że "moja nienormalność jest normalna" - a nawet jeśli odczuwam, to przynajmniej jestem świadomy że nie za bardzo mam do tego prawo: Ty jesteś zaburzony po sowjemu, ja po swojemu - geje po swojemu - i każdy jest z tego faktu zadowolony (przynajmniej w teorii) i kazde z nas ma pełne prawo realizowac sie po swojemu - dopóki nie wchodzi w drogę innym - a wtej chwili to geje próbują narzucać innym własne poglądy... tak samo jak Ty nie masturbujesz sie w hipermarkecie, nie dlatego że komuś to fizycznie szkodzi, tylko dlatego że taka jest norma społeczna - tak samo oni muszą uznać, że normą jest rodzina składająca się z kobiety i mężczyzny - ich prawem jest własny pogląd, ich wyborem jest to co robią w domu i na jakie sposoby - ale nie mają prawa domagać sie publicznej akceptacji dla tych odchyłów... a nawet jeśli chcą, to pozostała część ma prawo do publicznego wyrażenia sprzeciwu -na zasadzie prawa do własnych poglądów (bo dopóki nie ma dowodów naukowych - to czy chce zeby moje dziecko bawiło się w doktora z innym chłopczykiem, to tylko i wyłącznie kwestia poglądów - i wolałbym móc nie pozwolić, nie ryzykując ataków ze strony nauczyciela-geja opierajacego sie na konstytucyjnym zapisie, że 20 obcych mi ludzi przegłosowało, że mam to uważać za normalność...

ps. bo ja się tu rozpisuję a własciwie sam juz napisałeś to o co mi chodziło: piszesz "sam jestem ciężko zaburzony" - i nikt Ci z tego powodu problemow nie robi - tak samo jak gejom, dopóki nie wyjdziesz na ulice i nie ogłosisz, że od dzisiaj właśnie to TWOJE zaburzenie ma być uznane za normalne - więcej nie tylko uznane, ale że jeżeli ktokolwiek chociażby myśli inaczej jest "oscarofobem" z ciemnogrodu - niedouczonym ćwokiem i nazistą...

chodzi o to że kazdy z nas ma swoje zaburzenia - i sam fakt posiadania zaburzeń jest własnie jak najbardziej normalny - a tolerancja powinna polegać na akceptowaniu takiego stanu rzeczy dopóki nikomu nie szkodzi - ale właśnie na tolerancji ludzi zaburzonych, którym dobrze ze swoim zaburzeniem, a nie na nakazie uznawania ich za normalnych...

Słuchaj, normalnym jest w naturze, że część każdego gatunku jest homoseksualna. to fakt i kropka. choc przyznam, ze to nie jest do końca argument, bo na tej zasadzie tez zawsze występuja odchylania z gruntu zegatywne... ja chce teraz tylko zazegnac kwestie naturalnosci zjawiska.

Następnie: nie dostrzegam negatywnych skutkow homoseksualizmu. Ty chyba nie masz zadnych potwierdzonych naukowo argumentow, no moze poza produkowaniem kolejnych homoseksualistow, co Ty uważasz za coś strasznego, ja nie muszę.

Homosksualiści nie walczą o narzucanie swojego poglądu, tylko o jego wolność. Widzisz różnicę? Chodzi o to, że jeśli nie utrzymają swojej orientacji w tajemnicy, to zostaną wyrzuceni z pracy. Masz może dziewczynę? Ja mam i bardzo mnie cenię możliwość pocałowania jej na ulicy bez ryzyka, że zostanę za to pobity. Osobiście chciałbym mieć podobną wolność, jeśli chodzi o męskich przyjaciół.

z tego co mi wiadomo, to wykreślenie było efektem głosowania - niezykle to naukowa metoda :)
(ps. mają też przegłosować stosowanie tortur (a już dopuścili użwyanie broni chemicznej na cywilach) - czy w takim razie powinienem zmienic swój poglad na temat wojny i przemocy, bo inaczej będę zacofanym nazistą? )

Do Klaudiusza - a propos normalności - czy normalnością jest to, że bystronożną antylopę pożera lew, że krokodyl pożera wszystko co się rusza w wodzie na lądzie, czy normalnością jest to, że dewoty bronią zygot, a potem gdyby z niej się urodził gej, to z motyką na niego? czy normalnością jest to, że jadowity wąż uśmierca - chemia jadu!!! Gdzie szukać więc normy w przyrodzie? Trochę chaotycznie może tutaj się wypowiadam, ale jestem przerażony poglądami Pana Klaudiusza! A może tak finalnie powrócic do wątku i zapytać, czy nauki JP II wpłynęły na rzesze homoseksualistów(molestujących i nie tylko dzieci!), będących w szeragach kleru??? Są jakieś badania, statystyki? Kler zajmuje się wszystkim, ale nie sobą!Często są to wspaniali ludzie, ale są i tacy,którzy są bohaterami afer, nie tylko seksualnych! Życie takie jest jakie jest, a Pan Klaudiusz powiedziałby, że życie takie jest jakie stworzył Bóg? Więc skoro wszystko pochodzi od Boga, to czyż gej nie jest stworzeniem bożym?- żeby tak się wpisac tym pytaniem w tok myslenia Pana Klaudiusza? Pozdrawiam.

a skąd pomysł że ja od boga? :)
ale co w moich pogladach jest takiego przerażającego? że uważam że każdy ma prawo do życia po swojemu, wyrazania własnych pogladów, ale jednocześnie do szanowania zdania innych? czy to że uwazam że wiekszość trudnych spraw mozna rozwiazać dyskusją, a nie głosowaniem i medialną kampanią przeciwko "homofobom"?
a może przerażający jest pogląd że niektórzy ludzie po prostu mieli pecha i urodzili się w złęj rodzinie w złym czasie albo ze łymi genami? - tak to jest przerażajace, ale nie ja za to odpowiadam...

i tak to jest normalne że lew pożera antylope a potem zapładnia lwice i mają mlode, któe potem znowu maja swoje młode - nie mam pojęcia jaki w tym sens, czy to dobre czy złe, ale tak po prostu jest i to jest normalne (niekoniecznie DOBRE)...

homoseksualni są — tak po prostu jest, więc wedle twojego rozumowania, to jest normalne
ja rozumiem, że można się kłócić dla zasady, ale chociaż pozory logiki niech będą zachowane
w konstytucji jest zapis, że nikt nie ma prawa dyskryminować z powodu orientacji seksualnej, z tym dyskutuj, takie jest prawo i bez względu na to, czy ci się podoba, czy nie, musisz mu się podporządkować
w naszym ustroju wszystko w ostatecznym rozrachunku ustala się za pomocą głosowania — ma to swoje minusy, ale nie widzę lepszej możliwości
bez głosowania działają systemy autorytarne, dyktatury itp itd — dopiero byś się, klaudio, cieszył
„homofobia” jest zwalczana, bo jest niezgodna z prawem, czarnych też kiedyś tępiono, ba — nawet znaleziono „dowody” naukowe na to, że są gorsi pod każdym względem
no, może poza pewnymi parametrami fizycznymi
homoseksualistów się zwalcza, bo kogoś trzeba zwalczać, ktoś musi być winien, najlepiej jakiś odszczepieniec, najłatwiej wmówić sfrustrowanemu społeczeństwu, że to wszystko przez „degrengoladę moralną”, najlepiej, żeby się wtedy podzieliło na pro i anty, żeby zapomnieć o palących problemach i dać porządzić rządzącym w spokoju
to się nazywa tworzenie tematów zastępczych
wiadomo, że promować należy model rodziny tradycyjnej, bo on daje większą szansę na przetrwanie populacji, temat adopcji jest śmieszny, bo wiadomo jak trudno adoptować dziecko i ile warunków trzeba spełnić — wiadomo, że i tak będą wygrywały rodziny tradycyjne
a jeśli ktoś sobie zrobi dziecko będąc gejem, to jego sprawa, no i drugiego rodzica, jak się dogadają i czy, dużo większą krzywdą dla dzieci jest przemoc w rodzinie, a tym jakoś się państwo niemrawo zajmuje
klaudiusz, daj spokój gejom i zajmij się jakąś kobietą może

Księża, żyjący w celibacie (puszczam oko), nie są zdolni do "zrobienia" dziecka. Więc czemu do ch*** wacka ludzie oddają im dzieci pod wychowanie, moralne, religijne i pozwalają im faszerować głowy bzdetami, w które wierzą faceci, nieciupciający lub za takich uchodzący ( i nie sugeruję tu pedofilii księży, choć wiadomo że wystepuje)

http://www.homoseksualizm.pl/czernikiewicz.html

Znalazłam go przez przypadek na stronie mojej eks-uczelni. Podważa właściwie wszystkie "przeciw".

Ps. Ok, może trochę przegięłam z poprzednim komentarzem. Implikować nic nie chciałam, to było raczej w formie żartu. Tak czy inaczej, przepraszam urażonych (tym razem szczerze).

No właśnie,dwa dni trwała dyskusja która nie powinna
dotyczyc pedałów i innych homo--niepewnych miałem
zamiar ją przerwać wcześniej lecz stwierdziłem że w koncu
znudzi sie to tym którzy tak bardzo zaangarzowali się w nią .
Proponował bym wrócić do głównego wątku tej dyskusji
jeżeli jest to jeszcze możliwe.
Waldemar

właściwie można to zgłosić do moderacji
zadam pytanie autorowi wątku: czy sądzisz, że JP II nazwałby homoseksualistę pedałem?

nadal upieram się jednak, że temat jest marny, proponuję przejść z homoseksualistów na onanistów, co autor na to?

Troche mnie poniosło dlatego przepraszam homoseksualistów
że nazwałem ich pedałami, ale nie zgadzam się dalej z opinią że
temat jaki zaproponowałem na forum jest mniej ciekawy od tego
który wywołał taką dyskusje , tylko u nielicznych bywalców Namidy.
a ich wypowiedzi nie mogą przesądzac o tym że tylko oni mają racje przecież były też opinie przychylne .
Waldemar

Oczywiście że nie miałem tego na myśli
ani nie mam zamiaru rozwijac nowego wątku
w tym temacie. tylko prosze zrozum mnie
że jako osobe wierzącą zabolało mnie bardzo
to że takich tematów nie powinniśmy łaczyc
z osoba Jana Pawła II, a tak się niestety
stało .choc rozumie ze że to nie było zamierzone.
Waldemar