Nechbet Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 gdy tak zwisam przewieszona przez twoje ramię nawet paranoje wydają się być dziwnie normalne z perspektywy wisielca wszystko widzę inaczej i jak dyndające wahadło starego zegara ze stukniętą kukułką uderzam ding dong o twoje serce
Tali Maciej Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jakoś tak nie mogłem przetrawić tekstu, "paranoja", "stuknięta kukułka" jakoś mi to nie pasuje do odzwierciedlenie szczęścia i bliskości wiem, że autor nie chce powielać klisz i szuka nowych rozwiązań, lecz "wisielec" mi się kojarzy nie ze szczęściem tylko ze śmiercią, a tekst chyba o uczuciach nisko się kłaniam i pozdrawiam
Nechbet Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Macieju:) widzisz bo to zabieg specjalny bo to ujecie z innej perspektywy ach widze ze chyba nie zostal odczytany tak jak tego chcialam:) poczekam na innych:) dziekuje pieknie za opinie i pozdrawiam cieplutko:)
Archie_J Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Ja to widzę jako opowieść o miłości, ktora nigdy nie będzie miała szans na istnienie, na szczęście. To uczucie jest na krawędzi miłości i szaleństwa, a nawet obłędu. Puenta troszkę słaba. Może jeszcze jeden wers? pozdr Ariel
Nechbet Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a jaki wers miałby to być? bo ja zakonczylam ,uwazalam ze wystarczy, moze jakas podpowiedz? dziekuje za opinie:) pozdrawiam cieplutko:)
M._Krzywak Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 trzeba oderwac się od tego ramienia i ruszac dalej :) jak dyndające wahadło starego zegara ze stukniętą kukułką uderzam ding dong o twoje serce - zbyt przesłodone wg mnie. może nie potrafię wgryźc się w sens, ale mam wrażenie, że to jest o miłości :) Pozdrawiam.
piernik Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Pierwszy wres i klapa na wstepie. I tak do konca. Wybacz, ale to kiepskie, kiepskie, kiepskie! bye
Julia Valentine Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a ja nie mogę pojąć, czy peel wisi do góry nogami? no, bo wisielec wisi powieszony za szyję, ale znowu wahadło i przewieszenie przez ramię, to jakby głową w dół... tak czy inaczej nie jest źle, nic szczególnego wprawdzie, ale też nie fatalnie (kojarzy się wiersz "Do trupa" Morsztyna - tu też podobny zabieg zestawienia zakochanego z czymś nieżywym :); a jeszcze tylko niepotrzebna inwersja w trzecim wersie; pozdrawiam serdecznie
Letnia sukienka Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 aaaaaaa to dla mnie ładne:) pozdrawiam lucy
piernik Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Pani Julio! Kojarzy się z Morsztynem? Błagam! Bez takich! Dwie zupełnie różne sprawy. bye:)
Julia Valentine Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 ja tylko odnośnie porównania z Morsztynem, bo reszta to wiadomo; i nie Pani proszę; no i nie wkurzać się na mnie, bez takich! :) pozdrawiam serdecznie
Espena_Sway Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 a mnie się podoba; ze stuknięta kukułką - to jakby szaleństwo zakochanego na punkcie drugiej osoby. w ogóle, to mnie tytuł tutaj przywlókł - ostatnio nareszcie opanowałam perspektywę i cieszę się z tego bardzo pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Luthien_Alcarin Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 kurcze mi tylko ta dyndajaca nie pasuje bo kojarzy mi się z pijana która za Chiny nie moze utrzymać się w jednym poziomie:P Pozdrawiam Agata
piernik Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Per PANI to na przekor, bez obawy. I bez nerw, rzecz jasna:) bye
Rekomendowane odpowiedzi