Mariusz_Weuna Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 koisz me włosy na wietrze rozwiane by wiatr słów nie porwał zamykasz w mej dłoni ustami składamy myśli o sobie bo żegnasz sie z nimi choć płoną odchodzisz a gdybym wiatr mogła skłonić ku Tobie by szeptał kochanie pod twymi oknami każde me słowo przez chwilę porwane przypomni o sobie pomiędzy palcami
Adam_Miks Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam na serwisie Wiersz jest w porzadku, choć już to wszystko było. Słowa? Erotyk ze słow i wiatru...
Joanna_Felicja Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo mi się podoba ten wiersz :-),choć zamieniłabym na bardziej dzisiejsze niektóre słowa,np. "me" na "moje",trzeba by się zastanowić nad powtórzeniami (me włosy,me dłonie,me słowo).Żeby nie było to wszystko zbyt sentymentalne,cukierkowe.Taki romantyzm na siłę, bo przecież dramatyczność wiersza jest tu dość realnie osadzona w czasie :-).pozdrawiam i biorę go sobie na pamiątkę :-)
Mariusz_Weuna Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pierwszy jaki napisałem. dziękuje Wam wszystkim i pozdrawiam.
Mariusz_Weuna Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no i chyba ostatni jak tak dalej pójdzie:(
BeZDoMnA_ŁzA Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hehs.. Witaj ...:) ..jak co dalej pojdzie??... ..pisz...nie zrazaj sie... po prostu pisz... ..pozdrawiam :)
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witaj Mariuszu:) W tej ckliwości są smaczne fragmenty trochę zasłonięte: "by wiatr słów nie porwał zamykasz w mej dłoni" i końcówka bardzo ładna. ale wiersz jeszcze słaby. Coś ci powiem: kolejny tekst, ktory napiszesz, odłóż na chwilę i tak trochę przestań być jego autorem. Potem przeczytaj jak czytelnik. I pomyśl - czy tego lub innego fragmentu gdzieś nie czytałeś, czy słowo to czy inne nie wydaje ci się banalne, pretensjonalne. I wtedy - jeśli znajdziesz mankamenty - rzuć się na wiersz z pazurami. Swoich tekstów nie należy traktować jak wyklutych ptasząt. Potrzebny dystans. Jeśli go będziesz miał - to dobry kierunek, by pisac coraz lepiej. pozdrawiam cię ciepło - Mirka
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi sie..Przeczylalam pierwsza zwrotke i sobie pomyslalam ze cos jest w tym wierszu, ale po drogiej strofie ktora jest moim zdaniem fenomenalna naprawde cie podziwiam.Niezle jak na piewszy wiersz.
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Taki obraz zupełnie mi nie odpowiada. Czasy Romea i Julii juz minęły, czemu więc uprawiamy sztuczność. Wiem - miłość, ale ja na to patrzę zupełnie inaczej. Co do formuły zapisu... jeszcze sporo pracy. Szczególnie w zakresie budowania wersów, by nie przeszkadzały w czytaniu. Adam
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...a mnie się podoba pozdrawiam Piotr Mogri
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego ty zawsze musisz odwrotnie?!!!
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dormo, pomyśl nad logiką swojej wypowiedzi powyżej, czy mamy myśleć na jedno kopyto? -przepraszam za dopisek nie dotyczący wiersza, ale szanujmy opinię innychOdnośnie wiersza: zaimki, dziś po raz kolejny raz zwracam na to uwagę, proponowałbym w przyszłości używać ich jak najmniej, przecież nie musimy ciągle podkreślać: twego, mego. mojego, twojego, etc. bo to po prostu nieoryginalne np: mogłabym wiatr skłonić by szeptał pod oknami brzmi ciekawiej i sam zapis jest już :ładniejszy: pomyśl nad tym, oki? i pisz, pisz i jeszcze raz pisz :) warto :) Pozdrawiam, Kai Fist
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kai.. nie bierz wszystkiego tak powaznie..To byl zart a Adas wie o co chodzi.. Jesli urazilam kogos dume to przepraszam.
Rekomendowane odpowiedzi