Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki
🎄 Wesołych świąt życzy poezja.org 🎄

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siostra (28-08-2005 23:19)
wiesz Arek z tego twojego listu...nie wiem czemu uważasz że
kłamałam nie wiem czemu uważasz że
gram... to mnie zabloało

Arek (28-08-2005 23:20)
a co ja tam napisałem..może coś źle zrozumiałas zaskoczenie

Siostra (28-08-2005 23:21)
od początku wiedziałeś że mam chłopaka i go
kocham wiec po co piszesz że o tym nie
mowiłam

Arek (28-08-2005 23:21)
nie rozumiem..to napewno mój list? zacytuj mi co napisałem
proszę niepokój niepokoi większy strach

Siostra (28-08-2005 23:22)
nie wiem czy chcesz
być moim
przyjacielem i bratem nie wiem czy to ma sens skoro mi nie
ufasz ani nie wierzysz...poza tym oskarzasz mnie o nieszczerość
wykorzytanie Ciebie
grę

Arek (28-08-2005 23:22)
nic nie rozumiem... zacytuj mi proszę strach mrozi mrozi strach

Siostra (28-08-2005 23:23)
nienawidzę

Arek (28-08-2005 23:25)
siostro błagam
Cię pamięć panika palce drżące

Siostra (28-08-2005 23:26)
dlaczego siostro? sam stwierdziłeś że to co nas
łączyło to nieporozumienie...
Arek
ten list jest jednym wielkim wytknięciem
mi wszystkiego

Siostra (28-08-2005 23:27)
musiałbym Ci cały cytować

Arek (28-08-2005 23:27)
NIE panika panika proch
biały

Siostra (28-08-2005 23:27)
co nie?

Arek (28-08-2005 23:28)
to nieprawda dreszcze dreszcz czerń zasłon

Arek (28-08-2005 23:28)
proszę
rozpacz rozpacz rąk drżenie
dreszcze dreszcze drganie serca

Arek (28-08-2005 23:30)
proszę Cię
zimno zimniej bestii czerń pięknej czerń
bestii biel pięknej biel bestii nark pięknej nark

Siost rana rk (28-08-2005 23:31)
przen n npraszam... to list n n nie od Ciebie.. myslałam że to
Ty narkpisałes ale ta osoba się podpisała dopiero na samym końcu
listu! przepraszam...

coś w tych znakach
coś w tych twarzach
coś w tym deszczu słów
mówi mi

Opublikowano

Na warsztatach, o ile dobrze pamiętam, dałem tysiące cennych uwag :) ( ale kłamie...)
Ale poważnie - pomysł niezły - słowa- plus uczucia do nich się odnoszące. Mam wrażenie, że przez to uzyskuje się zupełnie nowy efekt ( choc już raz z czymś podobnym się spotkałem,).
Na pewno nieszablonowe, na pewno ciekawe...
Pozdrawiam.

Opublikowano

Arki to jest świetne :)
jeszcze nigdy nie czytałam czegoś fajniejszego i o tej tematyce :0
zrobiłeś na mnie wielkie wrażenie bracie :)
zaczynam się cieszyć, że w końcu piszesz coraz lepiej :)
i że w końcu zmieniłeś treść na mniej religijną ;)
bardzo na tak(nawet słabsze wykonanie nie wpłynie na moją opinię)

pozdrawiam serdecznie
Lucy

Opublikowano

mimo,ze dostadny jest komentarz SZ (jak to zwykle bywa)
to tym razem według mnie prawdziwy...

ktoś musiał ci to napisać.

to nie jest poezja - jeden taki "stworek" - ala dramatyczny
w twórczości nie zaszkodzi (sama taki miałam i to nie dawno) - ale nie idź w tę stronę...

uważam, że to nie ma nic z poezji...

może gdybyś sam to napisał i "podszył się" pod rozmowę z gg
używając trochę środków to by coś z tego było ale takie
"dzielenie się" fragmentami archiwum jest...
- hmm - (dokończ sam)

uważam że stać cię na więcęj - to mam nadzieję,
że to szybko pójdzie w zapomnienie...

PS. jeśli musisz dać upust swoim emocjom
a nie możesz napisać wiersza to spróbuj czego innego,
bo żaden szczery poeta, któremu choć troche zależy
by "zgłębić" twoją poezje nie napiszę nic pozytywnego.
dla mnie to gniot wart początkującego - przykro mi

pisz dalej i wróć do starego "nieśmiertelnego" arka
pozdrawiam
lenka

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Gdy pierwsza skrząca gwiazda, Jakby zagubiona, maleńka, samotna, Zamigoce na tle wieczornego nieba, Oznajmiając wigilijnej wieczerzy czas… A we wszystkich Polski zakątkach, W przystrojonych odświętnie domach, Trwająca od rana krzątanina, Z wolna dobiegnie już końca…   W blasku świecy przy wigilijnym stole, Zatańczą nasze świąteczne emocje, Niewidzialnymi nićmi z sobą splecione, Niczym złote włosy anielskie.   Strojna w bombki i łańcuchy choinka, W blasku wielokolorowych lampek skąpana, Ucieszy oczy każdego dziecka, Błyszczącą betlejemską gwiazdą zwieńczona… A pod choinką stareńka szopka, Z pieczołowitością misternie wyrzeźbiona, Opowie malcom bez jednego słowa, Tę ponadczasową historię sprzed tysięcy lat...   W blasku świecy przy wigilijnym stole, Biorąc ułożony na sianku opłatek, Zbliżając się z wolna ku sobie, Wszyscy wkrótce obejmiemy się czule,   Wnet z głębi serc, Popłyną życzenia szczere, W najczulsze słowa przyobleczone, By drżącym od emocji głosem wybrzmieć… Wszelakich sukcesów w życiu codziennym, W szkole, w domu i w pracy, Szczęścia, bogactwa, pieniędzy, Lat długich w zdrowiu i pomyślności…   W blasku świecy przy wigilijnym stole, Jedno pozostawione puste nakrycie Echo dawnych zapomnianych już wierzeń, Przypomni tamte stare tradycje,   Gdy pełna czerwonego barszczu chochla, Dotknie ze stukiem każdego talerza, A po przystrojonych odświętnie wnętrzach, Rozniesie się już jego aromat, Wybijający kolejną godzinę stary zegar, Przypomni o upływających latach życia, Gdy w kącie stara pozytywka,  Zagra kolędę znaną z dzieciństwa…   W blasku świecy przy wigilijnym stole, Gdy za oknem prószy wciąż śnieg, Tlą się w pamięci wspomnienia odległe, Czasem mgłą niepamięci zasnute.   Przy wigilijnych potrawach, Zajmie nas niejedna długa dyskusja, O tym jak z biegiem kolejnych lat, Zmieniała się nasza Ojczyzna… A na przyszłe lata pewnie snute plany, Przecinane przez głośne krzyki W sąsiednich pokojach bawiących się dzieci, Wzbudzą często serdeczne uśmiechy…   W blasku świecy przy wigilijnym stole, Dadzą się czasem słyszeć szepty anielskie, Tak melodyjne choć cichuteńkie, W myślach naszych niekiedy odzwierciedlone.   Długie refleksyjne rozmowy, W gronie rodziny i najbliższych, Pozostaną w wdzięcznej pamięci, Powracając na starość przyobleczone w sny… A gdy czas włosy siwizną przyprószy, Wspomnienie tamtych z dzieciństwa Wigilii, Z oczu niekiedy wyciśnie łzy, Otarte ruchem pomarszczonej dłoni…  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• nie szukałem cię bo zawsze myślałem że takie rzeczy trafiają się innym albo w książkach które kłamią lepiej niż ludzie a potem przyszłaś bez fanfar bez obietnic po prostu usiadłaś obok jakbyś znała to miejsce od zawsze i nagle świat ten stary sku*wiel przestał mnie bić codziennie zostawił tylko lekkie siniaki żebym pamiętał jak było wcześniej kocham cię w ten brudny, ludzki sposób kiedy myślę o tobie przy pustym kubku o trzeciej nad ranem i wiem że nawet cisza z tobą ma sens tęsknota? jest jak niedopałek w kieszeni ciągle o sobie przypomina ale nie boli bo wiem że istniejesz że gdzieś oddychasz śmiejesz się może właśnie patrzysz w sufit tak jak ja i to wystarczy żeby jutro znów wstać nie wierzę w bajki ale wierzę w ciebie a to więcej niż kiedykolwiek odważyłem się mieć bo po raz pierwszy nie boję się stracić tylko cieszę się że w końcu znalazłem dom w drugim człowieku
    • Błądząc po pustynnych piaskach, w miejscach, w których dosięgniemy przykrytego mgłą nieba, każdy pozostawiony na ziemi ślad zamienimy w oazy. Tym tropem będą mogły podążać karawany spragnionych. Kropla po kropli zaczną spływać strumienie wody, wypłukując piach z zaschniętych ust. Już wiesz, wiesz więcej, więcej na pewno, na pewno, gdzie trzeba, gdzie trzeba wież. Wiesz, gdzie mgła spłynie z nieba.  

• @Andrzej_Wojnowski Może właśnie tak pozytywny odbiór. Dlatego, że pisane z serca, z autentyczności. Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...