Gładź Szpachlowa Opublikowano 6 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 teraz theatrum mundi zawęża się do theatrum szatni to jedno z cotygodniowych wyzwań które przysparza najwięcej kłopotów: przebrać się tak żeby nie zauważono że jest się kobietą należy obandażować piersi (bo w istocie - są tylko zaropiałą raną) wciągnąć brzuch napiąć mięśnie najtrudniej będzie po zdjęciu spodni trzeba wtedy zawziąć się w sobie i nie rozglądać bo można zbyt widocznie zwilgotnieć potem wszyscy dojdą na boisko - dziś piłka nożna
NihilestiN Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 w tym co piszesz mocno pachnie feminizmem.... męska szatnia - ciekawe co by było gdyby napisać damską szatnie... czytałem tekst parokrotnie i mam co do niego bardzo mieszane uczucia - jest dla mnie tak sztucznie prowokujący, denerwujący na siłę swoją prywatnośćią - przypuszaczam ze miał oburzać, ale wynikiem jego działania jest zniechęcenie... ogólnie na plus.
Gładź Szpachlowa Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Nie widzę powodów do oburzania się, nawet sztucznego. Dziś już nic nikogo nie oburzy, więc tym bardziej nie ma sensu liczyć na cudze oburzenie, zwłaszcza w "środowisku" poetyckim. Feminizm? Jestem płci męskiej, ale ok, powiedzmy, że feminizm :]
Klaudiusz Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 to trza se zwolnienie załtwić
Roman Bezet Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Słabe - czy to ma jakiś głębszy sens? (bo jako kreacja psychologiczna - nie przekonuje). Nawet jeśli "theatrum mundi" ma służyć ironicznemu kontrastowi, to i tak jest nadużyciem - patos. Wydaje sie, że autor do końca nie wiedział, czy pisze tragedię, czy komedię (przenośnie mówiąc). dyg, dyg b
Gładź Szpachlowa Opublikowano 8 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Co Pan rozumie przez "głębszy sens"? :]
Roman Bezet Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co Pan rozumie przez "sens"? ;) pzdr. b
Gładź Szpachlowa Opublikowano 9 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Moim zdaniem sens = w przypadku wiersza myśl, hipoteza, pomysł, koncept, przesłanie. Zakładam, że pisząc wiersz chciałem w nim zawrzeć jakąś myśl, miałem na niego pomysł i opisałem go za pomocą takiej a nie innej formy. Jeśli do pojedynczych ludzi ten akurat twór nie dociera, to można to zrzucić na karb różnicy gustów. Jeśli jednak nie docierałby do większej liczby osób, byłby to znak, że to kiepski wiersz. Broń Boże, nie sugeruję, że jest wspaniały, ale spora część reakcji była pozytywna - nie mówię o "podobaniu się", bo nie uznaję takiego kryterium odbioru (podoba się - nie podoba się), ale o rozumieniu tzw. przesłania, używając górnolotnych słów. Dlatego też, kiedy spytał Pan o "głębszy sens" tegoż tworu, zacząłem się zastanawiać, czy może jego sens nie jest po prostu "płytszy" ;> Pozdrawiam :]
Roman Bezet Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tego 'przesłania' - nie dostrzegam (w wymiarze poetyckim, czyli omijającym prowokację obyczajową czy też wzbudzenie uczucia dla krzywdy - vide pkt. 1). Plus pkt. 2 pzdr. b
Roman Bezet Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. e tam, to samo życie ;P a gdzie pienkno? ;) dyg, dyg b
fridita Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. e tam, to samo życie ;P a gdzie pienkno? ;) dyg, dyg b a pieNkno siem schowało. ni ma. wygrzebać trza ... [i po to ten serwis:)]
Gładź Szpachlowa Opublikowano 10 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Piękno to chyba ostatnia rzecz, jakiej szukam w poezji :]
Roman Bezet Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O! a pierwsza? (jeśli nie tajemnica ;) dyg, dyg b
fridita Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 ojojojooooooooj. dołączam się w takim razie do pytania porzednika.
Gładź Szpachlowa Opublikowano 11 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 No, przesadzam, że ostatnia. Z pewnością nie pierwsza. Nie odpowiem na to pytanie, bo a) za dużo jest do wymieniania b) odpowiedzi byłyby dość banalne, a nie chcę być posądzony o gadanie truizmów ;] Pozdrawiam.
fridita Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 gładź... gładziu, gładziusiu... a mimo to nalegam :> [wysil się, wierzę w ciebie.]
Rekomendowane odpowiedzi