Adam Dąbrowski Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 a ja wyjdę na śródmieście, kupie trąbkę no i sanki, pójdę krzyczeć, śpiewać, tańczyć, pójdę marzyć i rozmyślać, wezmę Ciebie, moje słowa fotografie schowam w domu, wyczaruję kwiatów łąkę, zagram koncert, zmyślę bajkę, stworzę nowe poematy, o miłości i o życiu, w atramencie spoję pióro, spiszę listów katalogi, rozpakuję niespodziankę, film obejrzę no i bajkę, słowa moje Ci przekażę, w kawiarence spiję kawę, a na koniec pootwieram okna moich wiecznych marzeń
kalina kowalska Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 jest coś mile podskocznego w twoim wierszu fajna rytmika "mych" "me" - razi patetycznością, absolutnie do przeróbki, jak zastąpisz je "moich" "moje" a zrezygnujesz ze spójnika zachowasz rytm, albo może zmienić słowo i wyrzucić zaimek roztwieram, spłodze, kupie - do poprawy (gramatyczno-ortograficznej) będzie miły, optymistyczny wierszyk pozdrawiam
Adam Dąbrowski Opublikowano 1 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 wprowadzilem kilka zmianek o ktorych mowilas, a co do poroztwieram to wiem ze w slowniku slowa takiego nie ma, ale chcialem utworzyc nowe ktore by mi pasowalo zaczachajac przy tym slowotworstwa...
kalina kowalska Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 to jeszcze popraw na ę w "stworze" (może zanim wkleisz tekst przepuśc go przez jakiś edytor ze słownikiem) "roztworzę" nie pobrzmiewa słowotwórstwem lecz raczej nieudacznictwem językowym, więc może się jeszcze zastanów:) pozdrawiam
Adam Dąbrowski Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 aa racja, ogonka zabraklo... na codzien nie uzywam polskich liter i tak mi to weszlo w krew ze zapominam o nich kiedy są potrzebne, a co do "poroztwieram" to zastanawialem sie czy nie zamienic tego na "uchylę" ale wtedy mi sie nie widzi, poczekam na wene i cos z tym jeszcze zrobie ;)
Rekomendowane odpowiedzi