Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 11 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 kiedy zmyślam tę historię trochę próbuję ją kojarzyć z tym że powiedziała, że przestaje pisać - właśnie - dziś rozmawiałem około czternastej i umawialiśmy się na jakieś spotkanie - zaledwie dwie godziny przed tym - wiem że---- porzuci nas jak nałóg - ucieka w pisanie, nieokreśloną poezję nas - tak naprawdę wiele nas łączy z trucizną - jesteśmy w końcu antidotum ja też wiem, że będzie zbyt dumna, by wrócić - pożegnała się również z nami, a w zasadzie przede wszystkim kurwa mać nie umiem składać myśli - nie wiem co robić - kretyn - nie umie powiedzieć gdzie mieszka - była tyle razy i nigdy nie spytałem, co się stało trzy tygodnie temu dziękuję tak - faceci są dumni, zbyt dumni do cholery jasnej jakiś idiota G. pisał jakieś idiotyzmy - ludzie zawsze wiedzą lepiej - a ja chyba znów muszę znaleźć wentyl - meżczyźni wtedy płaczą - podobno
M._Krzywak Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Nie podpiszę sie pod treścią, że meżczyźni płaczą (no, nie wszyscy), a cała reszta jak dla mnie jest porządną robotą. Panie Włodzimierzu - czy ten G. to nie Gombrowicz przypadkiem??? Żeby była jasnośc - bardzo dobry wiersz z maleńkim minusikiem. Pozdrawiam serdecznie!!!!
vacker_flickan Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 jak to: co się stało trzy tygodnie temu? stała się światłość:D
Vera_Ikon Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 No, niezła ta historia. Napisana tak, że się ją współprzeżywa. Ode mnie bardzo dobre noty. Bałagan myslowy i emocjonalny. Ale nie układaj go - broń Boże :) pozdr serdecznie Weronika
vacker_flickan Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 niektórzy płaczą;) trzeba kiedyś opisać mechanizm wstydu, co? i napisać, że wcale nie trzeba się czuć winnym, żeby odczuwać wstyd co do dumy, to chyba już mnie całkiem opuściła — co za różnica? coś takiego jak rozpoczęcie z czystym kontem nie istnieje;) to, co człowiek narozrabiał, będzie się za nim ciągnęło do końca, szczególnie jeśli sam sobie narozrabiał w gruncie rzeczy chodzi o to, co nie wystarcza, a że rzadko cokolwiek wystarcza, poszukuje się uzupełnień — nie chcę wartościować, wydaje mi się, że to kwestia podejścia i zadania sobie pytania: czy jeśli dokonam uzupełnień, to czy poczuję się naprawdę szczęśliwy?
Rekomendowane odpowiedzi