Ona_Kot Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Płonęła urokliwie, niebieskim płomieniem oddania. Pozwalała pochłaniać się. Lubiła ciepło, które rozproszyło ją w końcu w plastikową matkę, z której powstała. Madonna z dzieciątkiem, nadobna w swojej tropikalnej miłości. Chyba dałabym się ukrzyżować, żeby znaleźć w sobie jej kruche sumienie. Kościoły starannie zbudowane, które czuć Bogiem z oddali, niosące obietnice, że zapomnienie może być zbawienne. Chcę wiary uszytej na siebie, chcę zostać uznana za świętą.
Agnes Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 chcialam tylko pobieznie przeczytac, ale się nie dalo, wiersz zatrzymal. muszę wrócic do poprzednich części, gdyz nie jestem na biezaco,ale postaram się i to jak najszybciej :) pozdr. agnes
Ona_Kot Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 tak w ogóle to miło Cię widzieć, Agnes dawno Cię nie bylo pozdrawiam
51fu Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Zamień czym prędzej ten 'płomień oddania', bowiem brzmi tak, że aż boję się powiedzieć, jak brzmi... Zerknę do poprzednich, żeby w ten lepiej się wczuć. Pozdrawiam. // 51
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ach, znowu trafiłaś w sedno. Brawo za zakończenie. pozdrawiam /Arek
stanislawa zak Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 na początek adwentu? miłe skojarzenia z oczekiwaniem świąt! pozdar!
Vera_Ikon Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ja, tak jak Agnes, także chciałam tylko rzucic okiem... No i się nie dało! Przeczytałam, potem jeszcze raz. I jeszcze. Zostanie na dłużej. Gratuluję i pozdr Weronika
Ona_Kot Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ha! widzę, jak brzmi (i słyszę, jak wygląda ;]) problem tkwi w tym, że chcę, żeby brzmiało że ważne jest to, że płonie i jak płonie i czym... oretyrety - jak znajdziesz zamiennik - daj znac, może zmienię pozdrawiam dziękując serdecznie
Ona_Kot Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kłaniam się nisko dziękując pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o, proszę! to są dopiero niespodziewane kierunki interpretacji :) dziękuję za ich wskazanie pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, Izis wiem, trochę usatysfakcjonowana komentarzem ;] pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuję za odnalezienie tutaj kawałka siebie (tak mniemam, po "zostawaniu dłużej") to mnie trzyma przy pisaniu pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 kolejny z cyklu, lepszy od poprzedniego, ale jednak najbardziej mi się pierwszy podobał pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Rekomendowane odpowiedzi