Tutsi Opublikowano 21 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Znać i szukać -to być, bez celu miętosić w dłoni zieloną trawę, uśmiercać liście zielonego drzewa, milknąć- w miłosnej wróżbie zamordowanej koniczyny...
kalina kowalska Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 czy podkreślenie zieloności jest w tym wierszu ważne - bo 2 razy, jesli tak to dlaczego, z treści nie umiem wyczytać, może to jakiś rytuał wróżebny? uśmiercone liście, zamordowana koniczyna -zaciąga ekologiczną histerią pozdrawiam Hutu
jacek_sojan Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Jakbym czytał Rilke'go : " i to co niszczy, w świat się zmienia". Taka dziesiąta kopia.
Espena_Sway Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 filozofia + ekologia jakoś do mnie nie przemawia pozdrawiam serdecznie Espena Sway :) P.S. jeżeli to rzeczywiście Twój debiut, to dziwi mnie dlaczego w dziale Z ;)
Messalin_Nagietka Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 ech, co to? To współczesna poezja? Z której strony? Wybacz Tutsi ale wydaje mi się, że odbieram na zupełnie innej fali – może poza współczesnością z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi