Asica Szalonek Opublikowano 17 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 oto jestem ja i nie znam historii ludów trochę dalej niż szerokość ramion krain pachnących opium czy uranem nie wiem nic o ich losach tajemniczych kobiet jeszcze nie widziałam w ich najczystszej formie ciemnych zegarmistrzów o błyszczących oczach nie znałam - cóż przede mną kryła ich historia dość uczciwie oto jestem ja zielona ze złości że można tak nie wiedzieć i milczeć o świecie który kiedyś przecież może zmieniać biegi rzek czasów i orbit ale dalej nie wiem gdzie szukać korytarzy do wiedzy tajemnej chciałabym urosnąć nie przestawać rosnąć opleść kulę dziejów chłonnymi mackami mieć arsenał wytchnień na tragedie myśli uspokoić spuchnięte sumienie znakami
Daniel Piaszczyk Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 z pierwszej strofy mozna byloby cos wycisnac - reszta leci na leb na szyje, im dalej tym bardziej banalnie.
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Nie mam zdania – nie jestem kobietą – a rozumieć to nie to samo co czuć – ignorancja moja nie dorównuje temu do którego „mołda” z ukłonikiem i pozdrówką MN
jacek_sojan Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Droga "ignorantko' - WŁAŚNIE przeczytałem z dużą przyjemnością Twoje wyznanie, i powiem - że Twoja przekora wyrażona byłaby doskonalej / a jest już dobrze/ bez dookreślającego "sumienie" słowa "spuchnięte", bo tu wiersz "spuchł. Myślę, a myślę na głos, że warto przeczytać sobie ten wiersz na głos bez tego przymiotnika. To tylko sugestia, i możesz ją zignorować. Pozdrawiam i gratuluję utworu. J.S.
Rekomendowane odpowiedzi