Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaczarowany kwiecie odnowy
proszę powtórz rytuał
zarzuć na mnie świetlistą płachtę miłości
i połącz mnie z ukochanym
przecież zawsze pasowałam do Niego
jak puzzle tworzyliśmy piękną układankę
której nie doceniałam
teraz żałuję

zaczarowany kwiecie radości
proszę daj mi koktajl ze szczęściem rozcienczony
chcę się upić i nie pamiętać
że ostatnią butelką podlałam
żółtą różę
rosnącą samotnie w moim sercu

zaczarowany kwiecie marzeń
proszę bądź ich przewodnikiem
aby doszły na szczyt
zabierając po drodze
ukochanego...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Lirycznie i milutko. Pozdrawiam.
    • Chyba jedno słówko wystarczy - ślicznie! Pozdrawiam.
    • Kapitaly, waluty, lokaty, przeliczniki Są tacy co czują się w tym jak ryby we wodzie A ja ginę coraz bardziej staje się nikim   W nowym świecie  Właśnie! Przecież on jest ciągle nowy A czego ja się spodziewałam  Że on  będzie za mną dreptał  Z troską spoglądał i pytał  I jak tam nadążasz? Kochanie czy wszystko już ci weszło do głowy?   Masz problem z mailem Nie wiesz jak się wyrazić by kogoś nie urazić  Spytaj sztucznej inteligencji Ona ci podpowie W końcu ma z milion rozumów w swojej sztucznej głowie    Podpowiedziała  Wybrała wersję najlepszą  A jeśli  jeszcze coś nie tak  poczekaj Na pewno ją ulepszą    Cóż tam zwrócę się ku naturze  Wiosna kwitnie pszczoły brzęczą  Wszystko zaczyna się od nowa Zajrzę do ula  Cóż to? cóż to na Boga! W ulu siedzi sztuczna pszczela królowa    Okazała się być lepszą   
    • pani namawia bym się zagnieździł w jej schludnym kątku za niski czynsz lub na odrobek za kilka wierszy bo ponoć piszę jak dotąd nikt   kiedy je pani samotnie czyta to zatrzymuje się dziwnie czas że ażby chciała w tych moich rymach ze mną przez wieczność trwać i trwać   a życie sobie niechby szło dalej wciąż omijając już wspólny dom by każdą strofę umieć na pamięć gdybym ja tylko ten pokój wziął
    • @Bożena Tatara - Paszko, dziękuję :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...