Sebastian_Pietrzak Opublikowano 11 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Nauka przyszła za wcześnie zanim mogli odnaleźć naturalne surowce wyciągnąć palec środkowy w stronę raka zrobili to elastycznie i czysto klonowanie organów jest domeną kliniki białej jak łza - lecz nam za daleko Nauka przyszła za wcześnie i kiedy zbawca chciał coś w tej sprawie sklonowali go z pisma świętego teraz co dwunasta w południe radzi, nakazuje, zabrania a jeśli chcesz posłuchać kłamcy przejdź tą samą ulicę co zawsze - nauka przyszła dla mnie za późno umieram powoli i nieprzewidywalnie
jacek_sojan Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Wszyscy "umieramy powoli i nieprzewidywalnie"; Herbert pisze: "w połowie życia jesteśmy do kolan martwi" - zatem to "odkrycie" nauka nie spożytkuje. Ani literatura. Dekalog stał się podstawowym elementem prawa w państwach nowożytnych, omijanie go to powrót do władzy silniejszego, powrót pod kamyczek gdzie robak robaka...Jakąś intrygę tu czuję - "nauka przyszła za wcześnie....dla mnie za późno..." i żaden "zbawca" mnie przez nią nie przeprowadzi. Zbyt hermetyczna!
Rekomendowane odpowiedzi