Maksyilian Mag Opublikowano 10 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Czy żądam zbyt wiele ? Pierwiastka sześciennego nieba mi trzeba Dwadzieścia mililitrów gwieździstej nocy widzianej czterema oczyma I dekagram dnia codziennego na czterech nogach A gdy już się spełni to będe
Anna_M. Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Hmm, na końcu "ę" trzeba wrzucić - ale to drobiazg. Zanim dam komentarz, mam pytanie: dlaczego akurat 20 mililtrów, a nie np. 30, bo domyślam się, że to ma znaczenie? Pozdrawiam wstępnie.
eselu Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Podoba się :) Na sprawach językowych nie znam się za bardzo, ale pod względem artystycznym - ładnie :)
Tali Maciej Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 całość może być dobrym szkieletem do nawet niezłego wiersza bo w sumie wymieniłeś kilka zjawisk i tyle, jeszcze tu czegoś brakuje, "Pierwiastka sześciennego nieba mi trzeba" fajny zbieg słów, tylko powstaje wewnętrzny rym i jak się to czyta na głos to nie za fajnie brzmi nieba trzeba, proponował bym zmienić szyk w zdaniu ogólnie jestem na tak tylko jeszcze bym skłaniał do rozbudowania całości, a może powstać naprawdę fajne wierszydło nisko się kłaniam i pozdrawiam
Maksyilian Mag Opublikowano 12 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Wielkie dzięki za mądre słowa i ciepłe odebranie, przyjmuję bardzo trafne uwagi i postarams ię popracować. Szczególnie trafna jest ta z rymem wewnętrzym, zauważyłem to dopiero teraz. Z czasem nauczę się narazie stawiam emocje nad układem.
Rekomendowane odpowiedzi